Als de ziel bestaat zijn er dan ook mensen zonder ziel (door een fout)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee zonder ziel is er geen levenskracht, het baby'tje zou dood geboren worden.

Nee, er zijn geen levende mensen zonder ziel. Wel dode, maar dan leeft de ziel voort.

Nee iedereen heeft een ziel, goed of slecht mens. Zonder ziel geen leven.

Goede vraag, ja dat gebeurt soms... Een ziel is bezieling... Iedereen krijgt een bezieling, heel soms niet, dan is het een spontane misgeboorte, omdat er geen bezieling plaatsvond... Dat is maar heel zelden... Soms en dat komt veel meer voor... Dan valt de bezieling gewoon uit een mens, en ik zeg je dat is zeer traumatisch... Zie Suzanne Segal, Collision with the infinite... Dat is een boek dat beschrijft hoe de bezieling plots wegviel, ze had er 15 jaar voor nodig om te snappen wat er gebeurde... En ze is zeer intelligent, dus daar ligt het niet aan... Door ziekten kan het ook tijdelijk gebeuren... En meestal is het tijdelijk...

Er zijn geen mensen met een ziel. Jouw vraag zou ook als volgt kunnen stellen: 'Als er geen ziel bestaat, zijn er dan ook mensen met een ziel (dooor een fout)?' Dit toont als aan, dat jouw vraag niet valide is.

Nee, want de mens IS de ziel. Als de ziel er niet is zou ook de mens er niet zijn.

Iedereen heeft een ziel. En als je dood bent. wordt je ziel je geest...

De mens is een geestelijk wezen, verpakt in een lichaam van vlees en bloed, om zijn ervaringen in het leven mogelijk te maken. Ieder persoon heeft een ziel, goed of kwaad. Alleen bij sommige mensen is de ziel vertroebeld door het vele kwaad wat ze doen. De ziel doortrekt het hele lichaam, en verlaat het lichaam pas als de dood intreedt, vaak via de mond. De ziel zal dan zijn reis vervolgen.

Er bestaat niet iets tastbaars wat je ziel kunt noemen. Je ziel is eigenlijk je persoonlijkheid, en datgene wat je maakt tot wat je bent. Je ziel is je levensadem en je inspiratie. Iemand die zielloos is is eigenlijk dood, levenloos Iemand die onbezield is is futloos, doods, saai. Iemand die zielig is, is beklagenswaardig, meelijwekkend. En zielsveel van iemand houden is met heel je hart, gedachten en alles wat er in je is. Dus iedereen heeft een ziel.

Een auto zonder motor, kan ook niet wegrijden. Zo kan er ook geen mens zijn zonder ziel. Want de ziel ben je zelf, je lichaam is meer de verpakking, die je na afloop achter moet laten.

Ja! Dat heb je bij narcisten voornamelijk en psychopaten ook. Deze mensen kunnen zowel aangeboren worden met deze afwijkingen als aangeleerd. Bij hen ontbreekt de kern van mens zijn en hebben ze geen ziel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100