Wat betekent vlinder in droom?

Ik heb nu al een paar dagen gedroomd dat ik een vlinder zag (om precies te zijn een kleine vos) die op mij wilde gaan zitten maar net voordat ik het iemand kon vertellen c/q iemand kon laten zien vloog hij al weer weg. Wat zou dit kunnen betekenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn veel verschillende uitleggen voor, meer drang naar de natuur, drang naar verandering ivm de levensloop van een vlinder rups-pop-vlinder, het zien van het laatste stadium zou dus aan moeten zetten tot verandering ed. Andere opties: Als je droomt over een vlinder, duidt dit op een behoefte om in te burgeren. Vlinders staan tevens symbool voor creativiteit, romantiek, plezier en spiritualiteit. Wanneer je een prachtige, kleurige vlinder ziet in je droom, suggereert dit dat je een positieve indruk achterlaat bij een op handen zijnde sociale gebeurtenis.

Alles wat je droomt,komt uit je onderbewuste,dus ook die vlinder! Droomuitleggers kunnen daar heel veel over vertellen, maar m.i. betekent het helemaal niets!

Echte vrijheid bestaat niet; je kunt kiezen om vrij te zijn, maar die keuze sluit andere dingen die je ook wilt weer uit. Dus in je vrijheid ben je altijd beperkt, onvrij. Dat is denk wat de droom je wil laten zien; zodra je de vrijheid ziet (en je dat een ander wilt vertellen) stuit je op de beperkingen (en dan is de vlinder gevlogen). How free is a bird from the skyline? (Bob Dylan).

Ik heb nu al een paar dagen gedroomd dat ik een vlinder zag... tot die laatste woordje dacht ik voor even dat jij gedroomd dat een vlinder WAS xD ik herinnerde me gelijk aan de droom van Zhuang Zhou: "Vroeger droomde ik, Chuang Chou, dat ik een vlinder was, die heen en weer fladderde en zich blij voelde. Ik wist niet dat het Chou was. Plotseling werd ik wakker en was ik weer mijzelf, de ware Chou. Ik wist niet of het eerst Chou was geweest die gedroomd had dat hij een vlinder was, of dat het nu een vlinder was die droomde dat hij Chou was." maar jah, je ZAG een vlinder in je droom... dat zijn overledenden en alleen jij kan weten wie precies

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100