Weegschaal of schorpioen?

Mijn man is op 23 oktober jarig.
Is hij nu een weegschaal of een schorpioen?
Dit wisselt namelijk per boekje/horoscoop?
De ene keer eindigt weegschaal op 21 oktober, een andere keer weer op 24 oktober.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mensen, die in de overgangsdagen van twee sterrebeelden geboren worden, heten in het engels "cusps"- sorry, ik weet het nederlandse woord niet. Het betekent, dat de zon op het moment van de geboorte half in het ene, en half in het andere sterrebeeld stond, en dat er dus eigenschappen van beide sterretekens in jouw man zullen zijn. Ik heb even cusps voor je gegoogled, en kwam op deze site : www.astrology.com/allaboutyou/cusps. Als je dan de cusp van libra/scorpio aanklikt, krijg je een uitgebreide beschrijving van hoe die twee sterrenbeelden samenwerken voor heel byzondere eigenschappen voor iemand die in die paar dagen geboren is - want weegschaal en schorpioen zijn op zich nogal verschillend van elkaar. Ik hoop, dat het engels geen probleem voor je is....

Bronnen:
cusps

Uw man heeft de eindverschijnselen van weegschaal en beginverschijnselen van schorpioen in zich. Dat hij wil zeggen dat hij een wisselend gedrag zou kunnen vertonen, mede doordat Weegschaal ook zich al tegestrijdig kan vertonen. Daar dit een week lang is, maakt het weinig uit of hij 21, 22, 23, of 24 oktober geboren zou zijn.

Ikzelf heb hetzelfde "probleem". Ik ben geboren op 21 augustus en ben in principe gewoon een leeuw. Tenzij ik de libelle lees (wat ik overigens vrijwel nooit doe) en dan ben ik ineens een maagd. Ikzelf houd overigens gewoon de datumgrens 21/22 augustus aan als horoscoopgrens, dus ben ik leeuw.

Noem hem voortaan een Weegpioen. Wat iemands horoscoop is maakt toch geen klap uit voor diens karaktertrekken of vermeende toekomst, anders zouden tweeeiige tweelingen altijd hetzelfde karakter hebben, terwijl die juist totaal verschillend kunnen zijn. Hieronder nog een ander ontnuchterend filmpje over hoe horoscopen worden opgesteld:

Mijn vriend is ook op 23 oktober jarig en heeft dus hetzelfde probleem. Omdat het ook nergens echt aangegeven is hoe de vork nu daadwerkelijk in de steel zit, hebben wij gekeken naar de eigenschappen van de 2 sterrenbeelden en daaruit de conclusie getrokken dat hij meer weegschaal is. Als mensen het dus vragen zegt hij altijd dat hij weegschaal is.

Het ligt eraan waar je naar kijkt. Onderstaande tabel bevat de begin- en einddatums van alle sterrentekens volgens de astrologie. Dit zijn "gemiddelde" data. Ze variëren van jaar tot jaar, o.m. vanwege de toepassing van schrikkeljaren e.d. In astrologische efemeriden (planetentabellen) kan men per jaar zien op welke datum en uur precies de zon in een volgend teken treedt. 20-03 20-04 Ram 20-04 21-05 Stier 21-05 21-06 Tweelingen 21-06 23-07 Kreeft 23-07 23-08 Leeuw 23-08 23-09 Maagd 23-09 23-10 Weegschaal 23-10 22-11 Schorpioen 22-11 22-12 Boogschutter 22-12 20-01 Steenbok 20-01 19-02 Waterman 19-02 20-03 Vissen Westerse astrologen gebruiken de Tropische Zodiak. Die begint bij het lentepunt, en elk teken is exact 30 graden groot. Hindoe-astrologen gebruiken de Siderische Zodiak. Die gaan dus wel uit van de echte sterrenbeelden. Echter, ook zij houden exact 30 graden voor elk sterrenbeeld aan. Bron: "Hoe waar is astrologie", 1993. Hieronder de sterrenbeelden volgens de astronomie. Per sterrenbeeld staat er de datum van binnenkomst. Ook dit zijn gemiddelden, die van jaar tot jaar variëren. 17-04 Aries Ram 13-05 Taurus Stier 21-06 Gemini Tweelingen 20-07 Cancer Kreeft 10-08 Leo Leeuw 16-09 Virgo Maagd 31-10 Libra Weegschaal 21-11 Scorpius Schorpioen 30-11 Ophiuchus Slangendrager 17-12 Sagittarius Boogschutter 19-01 Capricornus Steenbok 16-02 Aquarius Waterman 10-03 Pisces Vissen In deze tabel zie je duidelijk dat elk sterrenbeeld een andere grootte heeft. Want dat elk sterrenbeeld precies even groot is, zoals de astrologen beweren, klopt natuurlijk niet. Er zijn grote en kleine sterrenbeelden. Daar komt bij dat de zon bij het ene sterrenbeeld door het midden gaat, terwijl hij bij een ander sterrenbeeld slechts een klein hoekje meepikt. De Schorpioen is daar een voorbeeld van, vandaar dat Schorpioen maar zo kort duurt. Toegevoegd na 1 minuut: Jouw man (23 oktober) is dus volgens de astrologen een Weegschaal of een Schorpioen. Dat varieert van jaar tot jaar. In werkelijkheid (dus als je je boeken dichtdoet, uit je studeerkamer stapt, naar buiten gaat en omhoog kijkt) is je man een duidelijke Maagd.

Als je het echt wilt weten is het handig om dit, met de geboortetijd in de hand, in een tabellenboek bij het geboortejaar op te zoeken. Het sterrenbeeld gaat op een bepaalde tijd in en niet exact om 12 uur 's nachts. Daarom kan de datum inderdaad van jaar tot jaar verschillen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100