Waar kan ik het beste hulp krijgen bij het uitleggen van een droom en/of de symbolen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beelden en gebeurtenissen in dromen staan vaak symbool voor de dingen die in je leven spelen, die op dat moment voor jou belangrijk zijn. Je kunt het beste met een een goede vriend, vriendin of je partner er over praten. Door dat te doen kunnen de soms diep gelegen betekenissen van je dromen aan de oppervlakte komen en deel uit gaan maken van je werkelijkheid. Je kunt dit doen door simpelweg op een open en onbevangen manier jullie gedachten erover over en weer laat stromen, met respect en zonder oordeel. Laat de ander dan niet meteen definitief bepalen wat de droom betekent en spreek dat eventueel met mekaar af. Alleen *jezelf* weet namelijk de diepere betekenis. Probeer die dus aan de oppervlakte te krijgen door er gewoon over te praten alsof het de normaalste gang van zaken is. Bij mij heeft dat wel eens verrassende resultaten gehad en heeft het me belangrijke inzichten opgeleverd over weggedrukte gevoelens, emoties en zelfs toekomstplannen die ik zou willen verwezenlijken. Ter voorbereiding van zo'n gesprek kun je het beste direct na het wakker worden aantekeningen maken van details, zodat je niets vergeet bij de analyse.

Er zijn genoeg sites waar je antwoorden kan krijgen over dromen. http://www.gratisadviseurs.nl/mens-&-maatschappij/paranormaal/droomuitleg.html http://www.droominfo.nl/ http://www.sterrenpracht.nl/?gclid=CIKc0NTvxqkCFYOJDgodn3PM2A Er zijn vast ook nog genoeg mensen die consulten geven over droomuitleg, vaak tegen behoorlijke betaling. Ik ga je geen adressen geven want ik zelf geloof absoluut niet in het uitleggen in algemene termen van dingen die zich specifiek in jouw hersenen afspelen. Toegevoegd na 1 minuut: Als je moslim zou zijn, dan hebben je dromen blijkbaar weer een andere betekenis: http://www.walidin.com/dromen.htm

Bij jezelf. Als ik dezelfde droom zou hebben dan jij, zal ik hem heel anders interpreteren. Als ik droom over een vroegere kennis kan ik bedenken dat die me veel kwaad heeft gedaan, dus dat ik moet oppassen bij nieuwe vrienden. Als jij droomt over een oude kennis kan het voor jou betekenen dat het tijd wordt voor een feestje

Bij mij... Ik heb ooit eens iemand ontmoet die voor haar beroep dromen uitlegde. Dus misschien in de goudengids, of andere bronnen. Ik ben haar naam inmiddels vergeten. Het was op een vakantie.

eucje denkt: bij jezelf. zo hoef het dat van anderen niet in te vullen want alleen jij weet wat er speelt en waar je je mee bezig houdt op het moment. overigens is info van een ander altijd wel te plaatsen in je eigen plaatje hoor, maar de kans is er wel dat je de spijker mis slaat juist omdat je een manier zoekt om het in te passen. ik denk dat je het niet moeilijker moet maken dan het is. lang niet alle dromen hebben een betekenis, maar ze kunnen wel degelijk aangeven wat er speelt in je onderbewust zijn en geven hier een draai aan die in eerste instantie heel raar zijn. puur omdat de logische remmingen er niet meer zijn juist omdát je slaapt. bij het wakker zijn nemen we veel dingen waar, maar dan we kunnen plaatsen. onze hersenen leggen automatisch verbanden. hierdoor slaan we op wat we kennen, herkennen en dus snappen om die reden. bij het slapen word er niets gefilterd. bij het trippen op lsd is deze filter er ook niet meer. dat is ook de reden dat mensen dingen heel anders zien en beleven.