In welke theorie geloven spirituele en paranormale mensen betreft het ontstaan van de mens, aarde etc?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het kan zijn dat een bepaalde god, geest het leven heeft gegeven, maar ze kunnen ook geloven in de theorie van het onstaan van de aarde en/of evolutie of een combinatie van dit alles. sommigen denken dat er geen mensen bijkomen maar lichamen van een geest die al eerder heeft geleefd en nog niet klaar is met leren hier op aarde, of fouten goed moet maken die het in een vorig leven heeft gemaakt. weer anderen denken dat je aldoor aan het leren bent en hier verschillende levens voor nodig hebt zodat je als je uitgeleerd bent zelf een geest word die weer mensen kan leren . er zijn dus niet 1 theorie, maar er zijn vele theorieën.

Daar zijn allerlei varianten op. Veel mensen geloven dat de aarde is geschapen door een geest, een god of een spirit.

Daar valt geen eenduidig antwoord op te geven. Een constante is bijna altijd de lotsbestemming...als zou de toekomst van de mens al op voorhand uitgetekend zijn. Verschillende scholen uit bijv. de Theosofie spreken zich niet onmiddellijk uit over het ontstaan van de mens , maar proberen parallellen te trekken of te vinden tussen de bestaande godsdiensten . Maar het zijn vooral een aantal personen uit zulke stromingen die af en toe iets op tekenen , dikwijls met een logica en ingewikkelde berekeningen en veel aandacht voor het occulte, maar zonder een algemene consensus. Mevr. Blavatsky was zo iemand.(link)

Bronnen:
http://www.xs4all.nl/~jeroenvu/gwv/blavatsky.htm

de ziel bestaat al sinds een eeuwigheid. Zelfs al toen onze aarde nog uit gasvorming bestond. Toen onze aarde een vastere vorm kreeg, moet de ziel ook naar een vastere vorm toe en kreeg het een belichaming.

Bronnen:
www.lichtwerker.com/bakens/2006/oktober.htm

Is is dat geheel afhankelijk van de religie die zij aanhangen. Esoterici (dit zij beoefenaars van de esoterische kennis, ongeacht welke religie zij aanhangen) daarentegen, hebben er zo hun eigen ideeën over. Wil je meer weten, ga dan naar http://www.esoteria.nl

Nonamanis, je vraag is hetzelfde als wanneer je zou vragen: welke religie hebben religieuze mensen. Daar kunnen ze ook allemaal verschillend op antwoorden. Vandaar dat er eigenlijk geen algemeen antwoord op te geven is, alleen een persoonlijk.

In ieder geval vaak in onbewezen theorieën

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100