Er is nu dus blijkbaar bepaald dat er een nieuw teken in de dierenriem bijgekomen is. Geldt dit dan ook voor de Chinese astrologie?

De dierenriem zoals wij hem kennen bestaat/bestond uit 12 tekens. Er is nu dus blijkbaar een nieuw sterrenbeeld bij gekomen: De Slangendrager. Hierdoor zijn er nog maar weinig mensen die hetzelfde sterrenbeeld hebben als dat ze eerder hadden.

De Chinese astrologie bestaat ook uit 12 tekens (te weten: Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit,
Aap, Haan, Hond, Varken).

Geldt het dan ook voor de Chinese astrologie dat er een teken bij komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het gaat om sterrenbeelden/horoscopen, etc. gaat, dan houden westerse astrologen de gebruikelijke tropische dierenriem aan, die gewoon nog steeds uit 12 tekens bestaat. http://www.astrovdm.com/KE_Dierenriem_VAT0812.htm Toegevoegd na 3 minuten: De siderische dierenriem bestaat uit dertien tekens en heeft dat ook altijd al gedaan. Er is dus niets opeens bijgekomen, maar men begint zich meer en meer te beseffen dat de siderische dierenriem beter overeenkomt met de werkelijke stand van de sterren dan de tropische.

Nee dat geldt niet voor de Chinese, die werken namelijk niet per periodes van een maand, maar meer met periodes van een jaar en dus werken hun met een hele andere "dierenriem" om het zo maar even te noemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100