Adam en Eva waren van hetzelfde "soort". Hoe kan het dan zijn dat wij verschillende huidskleuren hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wederom een bewijs,dat de bijbel een lulverhaal is, dat toendertijd nog door bijna iedereen geloofd werd. Net zo als het verhaal, dat de aarde plat was.

de enige verklaring is dat OF evolutie nieuwe huidskleuren heeft veroorzaakt, of dat adam en eva niet onze voorouders zijn.

je kan van dezelfde soort zijn, en toch verschillen. huiskatten zijn allemaal van dezelfde soort, maar de rassen kunnen best verschillen in kleur, grootte en vorm. voor honden geldt dat nog veel meer. vanuit de oervorm kunnen verschillende variaties ontstaan.

Volgens de evolutietheorie stamt de mens af van de aap. Neanderthaler, Cromagnonmens, wij. In landen waar het (bijna) altijd warm en zonnig is, is de huid van de mens aangepast aan het klimaat, zodat ze niet verbranden zoals vaak wel bij blanken het geval is. De blanken, die in zeer warme landen wonen, zijn er door emigratie terechtgekomen.

Dit heet evolutie. Of wij nu afstammen van apen, of dat Adam en Eva onze voorouders waren, het moet zo zijn gebeurd dat de mens zich heeft aangepast aan zijn leefomstandigheden. Mensen rond de evenaar, die dagelijks aan de hete zon worden blootgesteld, hebben daarom meer pigment dan volkeren die meer richting het noorden en zuiden wonen. Anders zouden zij verbranden. Aziaten hebben spleetogen omdat het woestijnvolkeren waren wiens ogen zich hebben aangepast aan het opwaaiende zand. En zo zijn er vast nog wel vele andere verschillen tussen bepaalde volkeren.

Ik moet me aansluiten bij het antwoord van moolkeesje! Ik geloof ook niet in het bijbelverhaal! Maar dit ter zijde! Ik denk wel, dat de eerste wezens die op mensen leken een donkere huidskleur hadden! En doordat de mens zich verspreide over de wereld, de huidskleur veranderde door het klimaat waarin ze leefde! Waarschijnlijk heeft het wel wat generaties geduurd voordat de huidskleur "blank"werd! Ik wil wel toevoegen, respect voor ieders geloof of overtuiging!

Kortgeleden is in Engeland een blank kind geboren uit 2 negroïde ouders: http://www.depers.nl/buitenland/336061/Sandra-Laing-de-zwarte-vrouw-met-blanke-ouders.html. Dus ontstaan van verschillende rassen is niet toe te schrijven aan een wonder. En omgekeerd gebeurd dat ook: http://www.depers.nl/buitenland/336061/Sandra-Laing-de-zwarte-vrouw-met-blanke-ouders.html. Dus denken dat deze ontwikkeling dat door 2 mensen verschillende rassen niet zijn ontstaan, is loos geklets en niet gebaseerd op enige feiten. Men wil geloven wat men wil. Uitspraken die maar een bewering zijn. Men zegt uitzonderingen bevestigen de regel. Tevens kunnen door keuzes van woongebied, voedsel, temperatuur en nog meer omstandigheden een ras ontstaan of verder ontwikkeld worden. Tevens blijkt dat elk type ras met elkaar te kruisen is. Dat geeft aan dat genetisch de mensen allen identiek zijn. Daar kunnen weer andere soorten ontstaan z.a. halfbloedjes. Overigens zijn veel mensen niet eens meer puur of te herleiden naar een bepaald ras. Door mixen in voorouders hebben sommigen een heel ander uiterlijk. Maar wat geeft dat? We worden er alleen maar fysiek mooier van.

Ik geloof de Bijbel, en de donkere mensen zijn ontstaan als straf voor de zonde van Cham.

„Alle thans levende mensen behoren tot dezelfde soort, Homo sapiens, en zijn uit een gemeenschappelijke stam voortgesproten. . . . Biologische verschillen tussen mensen zijn toe te schrijven aan verschillen in erfelijke constitutie en aan de invloed van de omgeving op dit genetische potentieel. In de meeste gevallen zijn deze verschillen toe te schrijven aan de wisselwerking van factoren uit deze twee categorieën. . . . De verschillen tussen individuen binnen een ras of binnen een bevolkingsgroep zijn vaak groter dan de gemiddelde verschillen tussen rassen of bevolkingsgroepen.” — Een internationaal lichaam van geleerden, bijeengeroepen door UNESCO, aangehaald in Statement on Race (New York, 1972, derde uitgave), Ashley Montagu, blz. 149, 150. „Een ras is eenvoudig een van de gedeeltelijk geïsoleerde verzamelingen of reservoirs van genen waarin de menselijke soort werd verdeeld tijdens het eerste stadium van haar geografische verspreiding en daarna. Globaal genomen heeft zich op elk van de vijf grote continentale gebieden van de aarde één ras ontwikkeld. . . . De mens is tijdens deze fase van de geschiedenis genetisch inderdaad gedivergeerd, en wij kunnen de resultaten van dit uiteengaan meten en onderzoeken aan de hand van de huidige overblijfselen van de oude geografische rassen. Zoals wij zouden verwachten, schijnt de divergentie verband te houden met de mate van isolement. . . . Toen op de continenten de rassen werden gevormd, doordat duizenden populaties over de gehele wereld kwamen vast te zitten in geïsoleerde genenreservoirs, werden de verschillen in genenfrequentie die wij thans waarnemen, vastgelegd. . . . De paradox waar wij tegenover staan, is dat elke groep mensen uiterlijke verschillen vertoont, terwijl onder deze verschillen toch een fundamentele overeenkomst schuilgaat” (Heredity and Human Life, New York, 1963, H. L. Carson, blz. 151, 154, 162, 163). Wanneer vroeg in de menselijke geschiedenis dus een groep mensen geïsoleerd raakte van anderen en men binnen de groep trouwde, gingen bepaalde opvallende combinaties van genetische kenmerken in hun nakomelingen overheersen.

Evolutie mijn kind. Zoals bij dieren (lees ook Darwin) , heeft de mens zich (later) ook geevalueerd, of ze nu wel of niet geschapen zijn.

We weten niet of ze inderdaad "van hetzelfde soort"waren. Dat staat nergens. Waarom zou Adam niet zwart kunnen zijn en Eva blank?

de zon kan je huid donkerde maken hoe meer zon ergens is hoe donkerde de bevolking hoe minder zon hoe witter.

Volgens de bijbel stammen wij allemaal af van de nakomelingen van Noach. -- SEM , CHAM EN JAFETH -- Nakomelingen van SEM zijn Arabische stammen, Assyriers, Hebreeen,Chaldeeen en Syriers. Van CHAM : Ethiopiers, Egyptenaren, Africaanse en Arabische stammen en Kanaanieten. Van JAFETH : Europeanen. Alle rassen zwart, geel, rood blank zijn verwant aan elkaar en vormen één soort, " de mens " allemaal gelijk voor onze schepper. Ook voor ons ?

Bronnen:
http://www.christiananswers.net/dutch/q-ai...

Het verhaal van Adam en Eva speelt een paar duizend jaar geleden. In de tussentijd kunnen er makkelijk diverse rassen zijn geevolueerd. Misschien speelt mee dat de schrijvers van het verhaal blank waren en mogelijk nooit andere rassen hadden gezien. Als ze die wel hadden gezien werden ze niet tot het goddelijke ras gerekend. Gelukkig denken we er tegenwoordig op geen enkele manier meer zo over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100