Hoe kan het, dat er in deze tijd nog mensen zijn, die in satan en demonen geloven?

Zelf geloof ik nergens in (wel RK opgevoed), maar ik gun iedereen zijn religie/geloof, omdat ik besef dat het sommige mensen troost kan geven. Alleen satan/duivel vind ik toch echt wat ver gezocht. Volgens mij is dit uitgevonden om mensen bang te maken. Als je een normaal leven leidt hoef je toch nergens bang voor te zijn? Ik heb geen stok achter de deur nodig om me normaal te gedragen. En geen duivel die mij iets kan opleggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja, wat moet je anders antwoorden op deze vraag dan: ik snap het ook niet. Richt je op het positieve in het leven, dat is alles wat er nodig is.

De bijbel e.d. is toch ook uitgevonden om de mensen bang te maken ;-)

Elk jaar keren 25 miljoen mensen zich naar Jezus Christus, als hun verlosser. Wereldwijd worden mensen opgewekt uit de dood, na gebed van christenen. Moslims zien visioenen waarin ze Jezus ontmoeten. Veel mensen worden miraculeus genezen door gebed van christenen. Honderden voorspellingen uit de Bijbel zijn eeuwen later letterlijk uitgekomen. De opstanding uit de dood van Jezus Christus is een van de meest gedocumenteerde feiten uit de geschiedenis Toegevoegd na 2 minuten: En kijk eena goed naar de natuur, hoe mooi en bijzonder die is. (Dat is heus niet uit door een knalletje ontstaan hoor)

Bronnen:
http://www.real-life.nl/index.html

Er is Goed en kwaad soort van jing en jang, God en Duivel bestaan in mijn ogen wel degenlijk, maar ja iedereen is anders en het is aan jezelf wat je er mee doet. Gelukkig is God Almachtig maar vergis je niet de duivel is ook zeer machtig is. God heeft de duivel al verslagen dat weet hij heel goed maar nu is hij nog vrij en probeert zoveel mogenlijk mensen met hem mee te nemen naar de hel. dat is wat ik geloof, hij gaat rond als een briesende leeuw dat staat in de Bijbel en dat geloof ik, maar goed iedereen is daar vrij in

Als je in God gelooft wil je graag weten hoe het kwaad in de wereld komt. God is liefde, die wil geen kwaad. Dus moer er iemand andere in het spel zijn. Dat is dan de satan. Een verklaring die veel gelovigen acceptabel vinden.

Als je van het goede gelooft dat het bestaat, dan bestaat ook het kwaad. Hoe je het uiteindelijk noemt, is voor ieder anders. Veel mensen zullen niet eens (willen) zien, dat ze in het kwaad (satan, duivel, whatever) geloven, omdat ze teveel bezig zijn met de verrijking van zichzelf en in geld en macht hun god zien.

Omdat de grootste onderwijzer aller tijden dat de mensheid heeft geleerd. Matth 4:10 Daarop zei Jezus tegen hem: ‘Ga weg, Satan! Want er staat geschreven: “Aanbid de Heer, uw God, vereer alleen hem.”’ 11 Daarna liet de duivel hem met rust, en meteen kwamen er engelen om voor hem te zorgen. Verkocht Jezus Christus leugens? Zelf zei hij,en was een voorstander van: (Johannes 17:17) ... Heilig hen door middel van de waarheid; uw woord is waarheid. 

Omdat er al die tijd niet bewezen is dat het niet bestaat. Zolang er geen tegenbewijzen zijn blijven er altijd mensen in geloven.

Je hoeft ook niet bang te zijn, en je kunt ook een normaal leven leiden. Alleen is het de keuze die er toe doet. Waar kies je voor, uit goed of kwaad? Is het een leven waarin je van mensen kunt houden en helpen, of is het een leven wat anderen afbreekt, en het eigen ego voorop stelt.

Er is eigenlijk helemaal geen goed en kwaad. het bestaat niet. Figments of our imagination. Da's echt weer iets van de mens. Het zijn slechts metaforen voor de menselijke opvattingen van zaken die we wel willen doormaken en niet, die wel of niet prettig wotden gevonden en niet. En dat, vanuit vele verschillende perspectieven.