is het zondig als christen als je als vrouw trouwt met een jongere man?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is wettelijk toegestaan voor vrouwen om met een jongere man te trouwen. Dit geldt ook voor vrouwen die behoren tot een christelijke gemeenschap. De christelijke kerk heeft geen zelfstandig en afwijkend huwelijksrecht. Toegevoegd na 17 minuten: Er wordt op religieuze grondslagen wel een onderscheid gemaakt in de definities en interpretaties van het burgerlijk huwelijk en het kerkelijk huwelijk. Het onderscheid dat gemaakt wordt is dan afhankelijk van de religieuze overtuiging van de echtgenoten. Het verschil kan ook historisch of cultureel bepaald zijn. Toegevoegd na 38 minuten: Het kerkelijk huwelijk is geen apart huwelijksrecht, maar is binnen de christelijke traditie een verbintenis tussen een man en een vrouw, tegenwoordig in Nederland afhankelijk van principiële keuzes van degene die de dienst leidt. De man mag ouder zijn dan de vrouw, de vrouw mag ouder zijn dan de man. Er is geen enkele huwelijksbelemmering die gebaseerd is op het verschil in leeftijd tussen de man en de vrouw. Toegevoegd na 2 dagen: Een vrouw die met een oudere man een wettelijk toegestane burgerlijk huwelijk of een kerkelijke huwelijksovereenkomst wil aangaan, zal door geen enkele christelijke variant die je maar kunt bedenken, heden ten dage een zondares dienen te worden genoemd. En dat is waarover de vragensteller vraagt of er ‘Iemandeeniedee’ heeft.

Wat is christelijke zonde? https://nl.wikipedia.org/wiki/Zonde Als iemand een zonde begaat, betekent dat dat er wordt ingegaan tegen de wil van God, zoals die in de Bijbel wordt beschreven. Een belangrijk voorbeeld daarvan zijn de Tien Geboden. Het staat niet in de tien geboden noch in de rest van de bijbel dat het tegen de wil is van jouw god of wel het is geen zonde. Toegevoegd na 3 minuten: "is het zondig als christen als je als vrouw trouwt met een jongere man?" Neen. Toegevoegd na 1 dag: Since the Bible is silent on this concern, all believers have liberty in this area. Omdat de bijbel niets over dit onderwerp zegt zijn alle gelovigen vrij hierin. Of wel mocht nationaal of ker

Bronnen:
http://www.versebyverseministry.org/bible-...

De bijbel spreekt nergens over leeftijden die moet worden gehanteerd , dus iedereen is daar vrij in om een oudere of jongere of dezelfde leeftijd partner te zoeken. En kan dus geen zonde zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100