Hebben engelen (nog) vleugels ?

Vlak voor kerst kwam pater Renzo Lavatori vanuit het Vaticaan met de opmerkelijke uitspraak dat engelen geen vleugels zouden hebben. (http://tinyurl.com/q2otfh3)

Nu schijnt de beste man een geleerde op dat gebied te zijn, dus hij zal het beter weten dan ik, maar het feit dat hij dat naar buiten brengt is het dan een officieel feit, of 'slechts' een mening ?

Toegevoegd na 14 minuten:
Voor de volledigheid: de vraag is of het volgens de kerkelijke leer een feit of mening is ?!?

Wetenschappelijk is het bestaan van engelen nog niet aangetoond (voor zover ik weet) dus daar is het geen issue. ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uitgaande van de veronderstelling dat engelen bestaan is het niet aannemelijk dat ze vleugels hebben. Wikipedia zegt hierover onder anderen: "Engelen worden - in de kunst en op bijvoorbeeld iconen - meestal afgebeeld als wezens met vleugels. (..) Toch zijn er in de Bijbel en in joodse geschriften geen teksten waarin engelen, als ze een boodschap komen brengen, een dergelijk uiterlijk hebben". Verder valt op dat engelen op aarde zouden zijn geweest, maar dan vaak niet werden herkend als engel (bijv. Genesis 18). Je zou denken dat als ze zouden rondlopen met grote vleugels, dat ze wel herkend zouden worden als engelen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Engel

Ja. Als je de Bijbel er op onderzoek hebben alleen de engelen die tot de orde van de cherubs of cherubims behoren vleugels. De beschrijving hiervan verschilt van 2 tot 6 vleugels. De enige uitzondering die je aantref is Openbaringen 8:13. Daar wordt alleen gesproken over een engel zonder orde-aanduiding.

Engelen kunnen zich inderdaad manifesteren in een menselijke verschijningsvorm. Uiterlijk verschillen zij dan in niets van gewone mensen zoals aan Abraham en aan Lot, zijn neef; dit laatste staat vermeld in http://www.biblija.net/biblija.cgi?l=nl&set=10&id16=1&m=Gen+19 “ . . . zij kwamen in zijn huis; en hij bereidde voor hen een maaltijd en bakte ongezuurde koeken, en zij aten”. Het antwoord op jouw vraag is dat de bewering een mening is dat gebaseerd is op een feit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100