Hoeveel Bijbelse figuren hebben een leeuw vermoord?

Denk dat de vraag duidelijk is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bekend in de bijbel is het verhaal van Simson (Richteren 13-16) die een leeuw doodde. Simson werd verliefd op een Filistijns meisje in Timna. Onderweg naar zijn geliefde werd hij door een leeuw aangevallen, maar hij sloeg de leeuw dood. Toen hij later weer in Timna was geweest, ontdekte hij dat er een bijennest met honing in het kadaver was. Hij vertelde aan niemand dat hij een leeuw had gedood en waar hij de honing had gevonden. Lees verder in de bron. Toegevoegd na 7 minuten: In Prediker 9 vers 4 staat te lezen: Beter een levende hond dan een dode leeuw. De betekenis van deze spreuk is dat het beter is met levenden om te gaan dan te letten op datgene wat dood en doods is. Er zijn in de Bijbel voor zover ik weet geen andere personen dan Simson die een leeuw doodden. Toegevoegd na 7 minuten: In Prediker 9 vers 4 staat te lezen: Beter een levende hond dan een dode leeuw. De betekenis van deze spreuk is dat het beter is met levenden om te gaan dan te letten op datgene wat dood en doods is. Er zijn in de Bijbel voor zover ik weet geen andere personen dan Simson die een leeuw doodden.

Bronnen:
http://collecties.meermanno.nl/handschrift...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Simson_(persoon)

Zeker één nl Samson: De naam Simson (ook wel Samson, Hebreeuws: שמשון, Sjimsjon) betekent "Zonnig", ofwel "klein zon". Simson is een richter van Israël. Over hem wordt verteld in Richteren 13-16. Hij behoorde tot de stam Dan. Zijn vader heette Manoach. In tegenstelling tot de andere richters gaf hij niet zozeer leiding aan het volk Israël, maar voerde wel met de hulp van God strijd tegen de Filistijnen. Hij was vanaf zijn geboorte een Nazireeër en mocht zijn hoofdhaar niet afscheren. Aan zijn Nazireeërschap ontleende hij enorme fysieke kracht. Simson werd verliefd op een Filistijns meisje in Timna. Onderweg naar zijn geliefde werd hij door een leeuw aangevallen, maar hij sloeg de leeuw dood.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Simson_(persoon)

ook david heeft een leeuw vermoord toen hij herder was voor zijn vader http://collecties.meermanno.nl/handschriften/leeuwendoders hier een link over david en simson

God zelf heeft het ook gedaan. Hij heeft alle leeuwen gedood, op twee na. Die twee gingen mee op de ark van Noach.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100