Hebben mensen die uit geloofsovertuiging geen vaccinatie toelaten ook geen verzekeringen?

In de zogenaamde bible beld zijn er relatief veel mensen die hun kinderen uit geloofsovertuiging niet laten inenten tegen mazelen.
Welke geloofsovertuiging is dat? En mogen zij wel verzekeringen afsluiten zoals een annuleringsverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering etc.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De groep mensen die besluit om hun kinderen niet in te enten doet dit inderdaad uit de overtuiging dat het aan God is of iemand ziek - en ook weer beter - wordt. Bij de verzekeringen bestaat het begrip gemoedsbezwaarden. Deze mensen hebben - ook veelal op religieuze gronden - bezwaren tegen het betalen van verzekeringspremie. Deze mensen kunnen ook worden vrijgesteld van het betalen van verzekeringspremie. Voor de onverplichte verzekeringen kan iedereen natuurlijk zelf kiezen of hij deze wil afsluiten. De vrijstelling geldt dan ook voor de verplichte verzekeringen zoals de WA dekking van een motorrijtuig en de zorgverzekering. De premie wordt vervangen door een belastingverhoging. het zou zomaar kunnen dat de groepen overeenkomen want het zijn beiden overwegingen op religieuze grondslag maar het zal zeker niet zo zijn dat het exact gelijke groepen zijn.

Dat zijn vaak de christelijk gereformeerden. Ze zullen een WA verzekering MOETEN afsluiten als ze een auto hebben, de rest is een eigen keuze. Het is ook iets heel anders dan een vaccinatie weigeren want met een vaccinatie spuit je een 'ziekte' in en alleen god bepaalt of iemand een ziekte krijgt. Als het kind vervolgens ziek wordt laten ze het wel behandelen. Ik zou dus niet weten waarom ze zich niet mogen verzekeren voor bijv brandschade. God wil niet dat je meteen dakloos wordt ofzo. Toegevoegd na 1 minuut: Met een annuleringsverzekering krijg je geld terug als je ziek bent of je been breekt als je op vakantie gaat. Ook hier geldt weer: jij hebt daarmee niet bepaalt of je ziek wordt of niet, alleen of je wat geld terug krijgt ALS god heeft bepaalt dat je je been breekt. Toegevoegd na 3 minuten: Toevoeging: de hele groep heet 'bevindelijk gereformeerd' en valt uiteen in: De volgende kerkelijke groeperingen kunnen als bevindelijk gereformeerd getypeerd worden: de Gereformeerde Gemeenten, de Gereformeerde Gemeenten in Nederland de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (buiten verband) de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland de Hersteld Hervormde Kerk een deel van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), met name de Gereformeerde Bond. een deel van de Christelijke Gereformeerde Kerken, met name rond het tijdschrift Bewaar het Pand verschillende vrije gemeenten verder bestaan er ook zogenaamde thuislezers. Hun aantal wordt geschat op 3000 tot 6000.[1] Dit zijn niet alle bevindelijk gereformeerden, echter wel voor het grootste deel. http://nl.wikipedia.org/wiki/Bevindelijk_gereformeerden#Achtergrond.2C_organisatie_en_omvang

In de sfeer van de premieheffing volksverzekeringen (AOW etc) bestaat het dat gewetensbezwaarden of gemoedsbezwaarden zoals de groep mensen wordt genoemd een hogere aanslag inkomstenbelasting ontvangen als compensatie op het niet betalen van premies. Hoe dat met andere verzekeringen zoals een WA verzekering voor auto's, is weet ik niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100