Natuurlijk is dat mogelijk. Waarschijnlijk echter zou ik het niet willen noemen.
Je praat over een geloof systeem dat 4 pest epidemieën, 2 wereldoorlogen, verschillende splitsingen, godsdienstoorlogen, keizerrijken, globale natuurrampen en 2000 jaar wetenschappelijke vooruitgang heeft overleefd.
Je kan ook het Christendom (en de andere grote godsdiensten van dit moment) zeker niet vergelijken met lokale godsdiensten uit de oudheid. Egypte was maar 1 land. Toen dat minder invloedrijk werd gold dat ook voor de lokale religie. Toen Egypte meer en meer onder invloed van andere culturen kwam (de Grieken, Romeinen, Moslims) is het nog meer van die oude cultuur kwijt geraakt.
Als je nu kijkt naar hoe verbreid Christendom (Katholieke, Orthodoxe, Protestantse stromingen), Jodendom (relatief klein maar erg veel invloed op Christelijke en Islamitische tradities), Islam, Hindoeïsme, Boeddhisme, Taoïsme, Confucianisme bijvoorbeeld zijn dan praat je over ongekende aantallen volgelingen verspreid over de hele wereld. Er is behoorlijk wat voor nodig daar een einde aan te maken.
Zou bv de gehele westerse wereld omvallen op cultureel, militair EN economisch gebied (en voorlopig neemt ons westen nog steeds toe aan invloed) dan heb je een kans dat het Christendom op den duur niet overleefd maar anders dan dat zie ik niet hoe.
Dat 1 land zo sterk veranderd is nog voor te stellen maar je hebt heel sterke wereldwijde veranderingen nodig (als beperking van vrijheid en informatie stromen) en een nieuwe levensbeschouwing met voldoende aantrekkingskracht om de oude orde aan de kant te schuiven om zoiets op een globale schaal te zien.