Kenden Adam en Eva elkaars namen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

in genesis 2:20 staat dat Adam zelf de naam Eva aan zijn vrouw geeft. Die naam krijgt zij nadat zij en Adam gezondigt hebben. Het betekend: Moeder van een ieder die leeft. Daarvoor heette zij Mannin (uit de man gevormd). (De naam die adam herhaaldelijk in het bijbelse verslag gegeven wordt, herinnert aan de materie waaruit hij werd gevormd. Zijn naam was ʼA‧dham′. De aarde, of grond, waaruit hij was gevormd, werd ʼa‧dha‧mah′ genoemd. Zijn naam zou dus terecht „aardse mens” kunnen betekenen. Dit werd de persoonlijke naam van deze eerste mens — Adam.) Adam en eva hadden de opdracht alle soorten dieren namen te geven. Ze waren dus heel erg bezig met dit onderwerp - namen geven. Eva zal dus ongetwijfeld op de hoogte zijn geweest van Adams naam.

Als ze konden praten waarschijnlijk wel.

Ja. In Genesis 3:20 staat "..en de mens noemde zijn vrouw Eva.." Of Eva ook Adam's naam kende staat nergens vermeld. Ik denk wel dat dit zo is, maar dat is slechts een aanname!

ja. In de versie die mij verteld is werd Adam door God voorgesteld aan zijn vrouw, en hem verteld dat zijn vrouw zou zijn. Ik kan zo geen letterlijk citaat vinden van dit stuk, maar nadat beiden van de appel hadden gegeten, riep God 'Adam, waar zijt gij?' Toen ze zich in schaamte verstopt hadden. Dus ze zullen sowieso elkaars naam geweten hebben. Nu gaat er ook het verhaal dat Adam een eerste vrouw had, genaamd Lilith, maar dat is weer heel iets anders :)

Staat mij iets anders bij van bijbelles.... De vrouw zou " mannin" heten omdat zij deel is van de man, doordat ze uit een rib genomen is. Vraag me echt af of ze echt Adam en Eva geheten hebben. Maar ik ben niet bepaald bijbelgelovig.

Dit zou niemand precies weten, want niemand kan het bewijzen. De meeste mensen gaan uit van wel.

Mozes wordt aangezien als de vermoedelijke geschiedschrijver (opgedragen door God) van de eerste 5 boeken van de bijbel. Het Pentateuch genoemd. Genesis, het eerste boek v/h Pentateuch en tevens ook de Bijbel (Canoniek) waar Adam en Eva genoemd worden is geschreven in geschiedenis taal, dit houdt in, dat details zoals elkaars namen kennen, moeilijk in te schatten is. Het is even zelf nadenken over de vraag, want het antwoord zal niet in de bijbel staan. Wel staat er dat Adam allerlei schepsels (dieren) een naam moest geven, voor God om te kijken hoe hij het noemen zal. Dus hij zou in staat zijn omdat te kunnen benoemen. Als je kan noemen, kan je ook spreken, als je kan spreken, spreek je ook een naam uit, omdat je het tegen diegene heb, wiens naam je roept. Dus Ja, ze kenden elkaars namen, Ze zijn trouwens dezelfde schepsels, als zij de enige mensen waren, in dat paradijs, zou het niet echt uitmaken dat ze elkaar roepen. Of toen erna uit het paradijs, door die ongehoorzame vrouw die zich liet verleiden, want zo zijn ze gewoon ;), is elkaars naam kennen meer logisch eigenlijk omdat er meer mensen zijn, die waarschijnlijk uit hun waren. De Bijbel spreekt niet wat iedereen maar wil weten over een persoon, daarom is het moeilijk te begrijpen hoe die persoon echt was of eruit zag. Toch is het wel te begrijpen, het is in een bepaald belang opgemaakt, als je dat belang begrijpt, dan begrijp je ook de bijbel, sommige dingen staan er niet in, omdat het niet van belang is. VB; Van de verboden vrucht aan de boom der kennis van goed en kwaad, wordt geassocieerd met dat het een appel was. Maar er staat helemaal niet in de bijbel dat het een appel was. Vandaar dat het antwoord zelf in te vullen is. Op zich hou ik wel van flauwekul, maar ergens moet ik toch beseffen dat ik er niet wijzer van wordt. Kortom: Zou kunnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100