Wordt er niet te vroeg begonnen met sinterklaas?

Ik bedoel niet qua leeftijd van de kinderen, maar nu, in oktober kan je al overal kruidnoten krijgen en er draaien 2(!) sinterklaasfilms in de bios...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja ik vind het echt wel te vroeg. De speelgoedboeken liggen eind sept al in de brievenbus, vroeger was dat eind okt.. En sint in de bios ruim een maand te vroeg vind ik

Ha, die Joessss; Woorden recht uit mijn hart. Ik heb eind augustus de pepernoten alweer in de schappen gezien. Neem van mij aan dat die van vorig jaar zijn. De eerste nieuwe nemen wij zelf pas mee!

(had al een heel lap tekst getypt... zucht nog maar keer) dit is al jaren zo, zo'n 10 jr geleden heb ik me voorgedaan als moeder van een kind van 5 en dat deze me al om de kop begon te zeuren wanneer de sint nu kwam (ik was toen 17 hoor en helemaal geen moeder, maar ergerde me er vreselijk aan). Ik heb de speelgoedwinkels en snoepfabrieken aangeschreven. van de speelgoedwinkels kreeg ik reactie dat de gids niet al sintgids gezien moest worden, maar als algemene speelgoedgids (ja en waarom zijn de aanbiedingen tot 6 dec geldig?) de snoepfabriekanten gaven aan dat de supermarkten dit willen (dus de consument) eigenlijk zouden we dus als consument deze spullen niet moeten kopen in deze maanden... uiteindelijk zal de supermarkt dit dan later in de schappen leggen.

Ik vind het ook te vroeg. De arme man is de schimmelplekken tussen zijn benen nog aan het bestrijden. Nog even en hij moet permanent naar Nederland komen om de winkeliers tevreden te houden. De pieten missen zo de broodnodige training en vallen straks massaal van het dak. Een rustpauze hebben zij (en wij) hard nodig. Steun de sint en gun hem zijn vakantie. eet of koop tot half november geen enkele pepernoot. Weg met de commerciële terreur!!!

De sint is er nog niet, nee. Maar als we het over pepernoten, taai taai en al die troep hebbn dan hebben we het over lekkernijen waar heel veel mensen van smulle. Wat is er op tegen dat die mensen door de supermarkten bediend worden? Als je het zelf niet wil kopen, goed, laat het dan liggen maar laat andere mensen gewoon van hun lekkernijen genieten. Van zo'n film, tja, daar vraag ik me ook van af waarom de bioscoopdirecteuren dat lucratief achten. Maar als het een succes is voorziet het kennelijk in een behoefte en zo niet dan stoppen die films vlug genoeg. Maar laat andere mensen van hun lolletje genieten en hou je met je eigen zaken bezig.

Sinterklaas is helemaal niet zo'n onschuldig feest. Na de ontmanteling van de hele katholieke dwaasheid, kom je er als kind achter dat je ouders tegen je hebben gelogen. De vertrouwensband is geschaad en waarom zou het kind zelf nu ook nog de waarheid spreken?