Hoeveel procent van de Nederlandse bevolking is Christelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo'n 15%, waarvan 6 á 7% praktiserend, aldus Pauw&Witteman afgelopen maandag met Bas van de Vlies (SGP) in de studio...

2 1/2 miljoen, dus pakweg 16 %

15,7%

Wat is in godsnaam christelijk? Je kunt toch niet zelf bepalen of jij jezelf zo wilt noemen. Ik denk dat je minstens gedoopt moet zijn EN belijdenis moet hebben afgelegd wn er na leven. Anders is het jezelf christelijk noemen een inhoudsloze zaak. Ik geloof voor geen hout, dat er in Nederland nog zoveel christenen zijn buiten de biblebelt. Voorbeelden van mensen die je christelijk kunt noemen zie je bij de CHU. Katholieken cristelijke mensen zijn overigens wat moeilijker te herkennen. Daarom kom ik - uit de losse hand - op een procent of 10 Toegevoegd na 1 dag: Naar aanleiding van een reactie voeg ik nog een verduidelijking toe: Nee, een geloof is geen C1000, waaar je je eigen mandje vult. Je mag jezelf wel 'deist' noemen, maar christelijk ben je dan niet, evenmin ben je zo maar moslim of jood. Het is ook geen levenstijl De voorwaarden om je zelf chtristelijk te mogen noemen zijn: 1..Je MOET minstens gedoopt zijn 2. Je moet belijdenis hebben afgelegd 3. Je moet er naar leven. De eerste twee voorwaarden zijn noodzakelijke en volgens een groot deel van de christen ook voldoende voorwaarden. De derde voorwaarde, is voor een heleboel stromingen in het christendom niet noodzakelijk. Zelfs is het de vraag of bijvoorbeel de Mormonen christelijk mogen worden genoemd. Ik denk van niet.

Wat bedoel je met christelijk? Praktizerend of aangesloten bij een kerkgenootschap,daar zit n.l. nogal wat verschil tussen! Er is ongeveer 16% ingeschreven,maar ik denk niet dat die allemaal ter kerke" gaan!

Ik denk nog niet 1 % Er zijn genoeg mensen die zich christelijk noemen, maar wie is het nog echt? Wie keert de andere wang toe? Wie probeeert te leven, zoals God het wil, ipv naar andere mensen te kijken? We zijn zielige traditie en gewoonte mensjes geworden, die liever naar een zoete preek luisteren, dan de Schrift echt proberen te begrijpen, door hem te lezen, ipv selectief te zoeken wat we leuk vinden. "christelijk" is een groepsnaam geworden, ipv een duidelijke levensstijl, je wilt ergens bij horen, of je bent nu eenmaal zo opgevoed.