Hoe ziet God er uit?

Stel je gelooft in God, hoe denk je dan hoe hij/zij er uit ziet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vroeger heb ik eens een droom gehad over god op het strand, hij had een lange witte jurk aan, een lange witte baard en een wortel als neus (echt waar) maar ja... Dat was maar een droom. Ik stel me hem nu gewoon als jezus voor.

Goden en Godinnen hebben geen uiterlijk. Maar er zijn mensen die in de spiegel kijken en er toch een zien. Groetjes Zeppuhh...

Daar heeft iedereen (die er in gelooft) een ander (eigen) plaatje bij. Zelf heb ik geen plaatje.

Als een vaderfiguur. Maar dat is bepaald door mijn opvoeding en de informatie die je als kind hierover krijgt. Die van mij heeft natuurlijk een witte baard.

In de Bijbel staat dat God de mensen heeft geschapen naar Zijn evenbeeld. Dus God ziet er uit als ieder van ons; als mensfiguur.

Hij bestaat niet maar als hij toch zou bestaan. Dan zou het waarschijnlijk zo'n oude dronken man zijn want met een beetje verstand in je hoofd zou je toch dan niet zulke grote rampen veroorzaken.

Ik ben er nog niet eens over uit of ik in een God geloof, laat staan dat ik weet hoe hij/zij/het eruit ziet. Maar in mijn hoofd zo ongeveer als dit:

Als een onverzorgde seniele oude man met veel wit haar op zijn hoofd. Toegevoegd na 2 minuten: Bij nader inzien... Hij ziet er voor mij uit als een vliegend spaghettimonster.

Bronnen:
http://images.google.com/images?q=god
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegend_Spag...

hij ziet eruit als Jezus

Bronnen:
joh 17

In mijn optiek is God niet te beschrijven met de beschikbare en beperkte menselijke woordenschat. Licht en kracht komt wellicht een beetje in de buurt.

God is doorzichtig!

Zo!

Ik vind dit wel een mooi beeld van hoe mijn meest favoriete Godinnen eruit zien...

God heeft geen uiterlijk. God is een gevoel, een ervaring. Het voelt als een warme deken om je heen, waarbij alle vragen beantwoord zijn en alle behoeftes verdwenen. Je voelt het ultieme geluk en meer wil je niet. Het is het gevoel waar iedereen zijn hele leven met zijn aardse beperkingen naar streeft maar nooit bereikt.... Althans.....dat hoop ik.

als ik in een god zou geloven, dan zou die er uitzien als een mollige vrouw. een vruchtbare moedertje natuur.

God ofwel de Alkracht, is een liefdes energie. Daar is het waar het om gaat in de wereld: liefde, naar jezelf en naar je medemens.

Gevonden! Hier een foto van hem: http://www.god.nl/index.html

Hij is de totale verzameling van alles dat het geval is (Spinoza), dus de complete mensheid en natuur en heelal. Ook wij geven hem dus een gezicht:) denk daaraan, als je weer eens een mens tegenkomt die je denkt wat minder te mogen..... *ook* hij/zij is het... ook wij *scheppen* de toekomst en het heden als onderdeel van dat alles dat geeft je een verantwoordelijkheid....

Als Bruce Springsteen en ook met zijn stem graag.

en ik zeg toch, ga maar googellen :D

naar mijn mening is god het algemeen vezameld bewustzijn van de mensheid , en ziet god eruit als de mens die daar in gelooft dus voor iedereen verschillend en voor iedereen zoals de persoon die hij of zij zelf is ,dus kijk in de spiegel en zie god zoals jij hem wil zien.

Je kunt je geen beeld vormen van hoe GOD eruit ziet. Dat is nu juist geloven. Je moet bij jezelf naar binnen kijken om hem te voelen, ook overal om je heen. God is volgens mij de kosmos, het heelal, in alles dat bestaat. Wij zijn te klein om ons daar een beeld van te kunnen vormen. Dat is onmogelijk.

Bronnen:
Hoe ziet GOD eruit?

god zit in jouw hart. die zie je niet. die ervaar je alleen.

God de Vader kunnen wij niet zien. [Bron 1 - Exodus 33: 20] [Bron 2 - Joh. 4: 24] Slechts Mozes treedt met Hem in contact en dan ziet hij alleen Gods rug. Dat duidt hoogstwaarschijnlijk aan: 'niet in al zijn volheid en kracht'. God de Zoon, Jezus dus, is in zijn menselijke gestalte ons in alles gelijk geworden, behalve uiteraard de zonde. [Bron 3 - Filippenzen 2: 7,8] Dus Hij zal er tijdens Zijn omwandeling uitgezien hebben als de doorsnee Israëliet. Waarschijnlijk donker haar, een baard en een neus van redelijk formaat. Maar niemand kan dat zeker weten. God de Heilige Geest verscheen op het Pinksterfeest na Jezus' hemelvaart als een wind en daarna ook als vuurtongen. [Bron 4 - ] Om de visualisatie van God toch een realiteit te maken, wordt Hij vaak cultuurgebonden afgebeeld. Dit betoogde Xenophanes al in de 6e eeuw voor Christus met de volgende uitspraak: "De stervelingen menen dat de goden verwekt zijn evenals zij*, en kleren, een stem en gestalte hebben als zij... ja, als de ossen en paarden en leeuwen handen bezaten en kunstwerken konden scheppen, zoals de mensen, zouden de paarden de goden als paarden afbeelden, de ossen daarentegen als ossen. De Ethiopiërs maken hun goden zwart met stompe neuzen; de Thraciërs zeggen dat de hunne blauwe ogen en rood haar bezitten." *Het gaat hier uiteraard om de Oud-Griekse mythologie. De God van het christendom is geenszins 'verwekt'. Toegevoegd na 38 seconden: [Bron 4 - Handelingen 2: 2,3] Sorry.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100