Wat is het belangrijkste verschil in het gebruik van symbolen tussen Roomse en Protestantse kerken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Protestanten hebben geen afbeeldingen van heiligen en van God, omdat de bijbel dat verbied. Ook koesteren de Roomse kerken het celibaat, terwijl de protestanten dit verwerpelijk vinden. (Celibaat is dat je als kerkelijk beambte niet mag trouwen, geen sex mag hebben etc.) Roomse kerken hebben veel omzichtige rituelen met diensten van welke aard dan ook en zijn heel materialistisch, terwijl protestantse kerken een bijna saai voorkomen hebben en iets meer straight-to-the-point zijn in hun rituelen en diensten.

Kruis zonder jezus aan het kruis.

In de protestantse kerk maken ze geen gebruik van afbeeldingen van heiligen. Je zult er dus geen beelden zien in de kerken, of plaaten in de Bijbel.

Protestantse kerken hebben geen beelden, geen altaar maar een preekstoel en geen biechthokjes. Rk. kerken hebben veel beelden van Maria en heel veel heiligen, ze hebben biechthokjes en een altaar.

Behalve het (kale) kruis en het Ichtus symbool heft de protestantse kerk eigenlijk geen symbolen, terwijl ze bij de katholieken niet aan te slepen zijn.

Brood en wijn bij de eucharistie zijn in de RK kerk echt het lichaam en bloed van Christus, in de Protestantse kerken zijn het meer symbolen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100