Wat zijn de bekendste moskeeën van de wereld en in welke stad/steden staan deze?

Toegevoegd na 1 minuut:
De vraag zegt genoeg ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Moskee van de profeet of de Masjid an-Nabawi is een moskee in de Arabische stad Medina. Omdat de moskee het graf van Mohammed herbergt, wordt het door de moslims beschouwd als een van de belangrijkste plaatsen in de islam. De moskee is na Al-Masjid al-Haram in Mekka de grootste moskee ter wereld. Toegevoegd na 38 seconden: En op http://en.wikipedia.org/wiki/Mosque kom je er nog heel veel tegen. Allemaal bekend.

De wel bekendste moskee is de Al-Aqsamoskee in het islamitische gedeelte van Jeruzalem nabij de rotskoepel. Onder de rotskoepel zou de voetafdruk van het paard Buraq staan waar Mohammed de hemelreis mee maakte.

De moskee vaan Córdoba in Spanje is ook erg bekend, deze is gebouwd in de tijd dat de Moren het Iberisch Schiereiland veroverden.

Süleymaniye Moskee en Aya Sophia in Istanbul. De HassanII moskee in Casablanca.

Grote moskee van Djenné (in Mali) Deze moskee is van leem gemaakt en is het grootste van leem gemaakte gebouw ter wereld. De ommuurde begraafplaats stam nog uit de 13 eeuw.

De Moskee van Rome (in het Mekka van het katholicisme) http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Moschea_00497.JPG

In Isfahan, Iran, staan 2 zeer beroemde moskeeën.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Isfahan

De Gouden Moskee in Samarra, Irak. Helaas gebombardeerd in 2006, ik was er nog net 2 jaren ervoor en heb deze bombastische moskee nog in volle glorie gezien. Een hoogtepunt van een bijzondere reis!

In Hebron staat de Grot van de Patriarchen, die heilig is voor zowel joden als moslims. Joden kennen de plek als Ma'arat HaMachpelah (Grot van de Patriarchen); moslims als de Ibrahimi-moskee (Abrahams moskee). Deze plek wordt traditioneel beschouwd als de plaats waar de aartsvaders en -moeders Abraham, Sara, Izaäk, Rebekka, Jakob en Lea begraven zijn. In deze grot is zowel voor joden, moslims en christenen een heiligdom geweest.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hebron_%28Wes...

Volgens antropologen is de grote moskee in de hoofdstad Paramaribo van Suriname 1 van de meest opvallende ter wereld. Staat naast een grote joodse synagoge en er heeft nog nooit een incident voorgedaan. Bezoekers van beide gebouwen lopen door elkaar heen en begroeten elkaar. Parkeren hun voertuigen naast elkaar zonder morren. Ja, waarom hier wel mogelijk?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100