Ben je verplicht om eerst te trouwen en daarna samen te gaan wonen bij een baptistengemeente

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet mogelijk om daar eenduidig antwoord op te geven! Er zijn in het batisme, net zo als in andere godsdiensten veel stromingen , van extreem orthodox tot idem vrijzinnig. Wat in de ene stroming dus totaal niet is toegestaan, zal in de andere (oogluikend) worde toegestaan.

Nee, je bent niet verplicht. Hoogstens zou het eventueel wenselijk zijn, dat je eerst trouwt, en dan pas gaat samenwonen, m.a.w. men zou dat misschien graag willen. Net zoals in je andere vraag, kun je er van uitgaan, dat er in Baptisten-gemeenten een grote mate van tolerantie heerst, t.o.v. andersdenkenden. Hier een stukje tekst van de Baptistengemeente Amersfoort: "Seksualiteit, huwelijk en de christelijke gemeente In vragen rondom seksualiteit gaat het ons niet om de goede moraal op zichzelf. Vragen hierover staan in het grotere kader van God die een relatie met ons wil. God die ons gemaakt en verlost heeft. We geloven dat Gods instelling van het huwelijk aansluit bij wat heilzaam en passend voor ons is. Daarom spreken en denken we als gemeente vanuit een positieve keus voor het huwelijk als een verbond waarin man en vrouw tot hun recht komen, ook in de vragen rondom samenwonen en homoseksualiteit. Tegelijkertijd willen we in onze houding goed luisteren om tot verstaan te komen van de verschillende situaties. We zoeken samen naar de ‘motieven van het hart’ en naar Gods bedoeling met het huwelijk. We vinden het belangrijk dat er een sfeer van vertrouwen is in de gemeente, waardoor mensen eerlijk kunnen en durven zijn over hun ideeën en gevoelens. We willen samen onderweg zijn in het licht van de relatie met God en elkaar steeds de vragen voorhouden: Wat betekent het goede nieuws van Jezus voor mij? Wil je Jezus volgen? Hoe volg ik Jezus? Hierin hebben we elkaar nodig." Je kunt hier duidelijk lezen, dat baptisten het huwelijk als zeer waardevol zien, maar dat ze het tegelijkertijd hebben over "vragen over samenwonen" (ze geven dus geen antwoorden!) en ook over "luisteren" naar anderen. Als je bereid bent te luisteren naar anderen, dan kun je ervan uitgaan dat je oordeel of mening niet voor iedereen hoeft te gelden. Het ligt dus allemaal niet vast, hoe een samenlevingsvorm er precies uitziet. Een "positieve keuze voor het huwelijk" hoeft dus niet te betekenen dat samenwonen wordt afgewezen.

Bronnen:
http://www.baptisten-amersfoort.nl/visie.html

Een christen is verplicht te trouwen en dan te gaan samenwonen.

Aannemende dat jij ook de vraag gesteld heeft over anticonceptie tov de Baptistengemeente graag het volgende; Zit jij of je vriend bij deze gemeente? Zou je eigenlijk niet het allerliefst lekker bij je vriendje willen zijn en intresseerd het je eigenlijk geen ene malle moer hoe & waarom? Ergo, overtuig je vriend hoe jij je leventje wil invullen en laat de Baptisten, Christenen en R Katholieken zich druk maken waarmee zij zich druk willen maken. Voor het overige is de volgorde: Flirten, verliefd worden, op vakantie gaan, samen wonen, trouwen & kindjes krijgen. Dus eerst lekker op vakantie en evt samen hokken. De rest komt later wel. Ga Genieten!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100