Op welke dag begon God met de schepping?

Volgens het scheppingsverhaal deed God het in 6 dagen en rustte hij op de 7de dag. Welke dag van de week is de 7de, zondag?

Zoja waarom vallen zoveel mensen hem op zondag dan lastig met gezang en gebeden terwijl hij een rustdag heeft?

Toegevoegd na 28 minuten:
Naar aanleiding van de reactie van Menno; als de 7de dag de zaterdag is, Sabbat. Waarom wordt er dan op zondag zo moeilijk gedaan mbt de openingstijdenwet van winkels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Moeilijk op 'n maandag te beginnen als de maan nog niet als dusdanig op aarde zichtbaar is, of op zondag, als zonnestralen de aarde nog niet bereiken, of op venus-dag (vendredi) of freya-dag, of op stur-dag (satur-day) als deze godheden nog niet zijn geboren. Waar zijn jullie toch mee bezig? 6 fases gingen blijkbaar de huidige fase vooraf waarin God toelaat dat iemand hem voor 'n dwaas houdt, maar zijn dag, de dag des 'heren' wordt daardoor niet afgewend. Jehovah God begon zijn activiteiten vooraleer er van 'weekdagen' sprake was, in een stadium dat de aarde in niks verschilde van dat wat geleerden thans nog op miljoenen planeten doorheen het universum vaststellen, maar omwille van het eventuele begripsvermogen, liever niet onder de aandacht van hiermee niet toegeruste mensen brengen. Dwazen/Idioten blijven nu eenmaal dwazen/idioten, zelfs al ligt de waarheid zo maar uitgestald voor hun waarnemingsvermogen. Toegevoegd na 5 minuten: Spreuken zegt dat het gebed van goddelozen en dwazen hem niet bereikt, laat staan hun kakofonie en tartende aan hun afgoden opgedragen lofzangen die hem als provocatie in de oren klinken tot hem toegang zouden vinden. Of dachten de Israëlieten dat hun lofzangen aan het gouden kalf God van zijn voornemen met hen zou afbrengen, en dat hij zou terugkomen op zijn besluiten hen in de woestijn te doen vallen?

De mens heeft de tijd ingedeeld om het ''overzichtelijk'' te houden en structuur te krijgen in de tijd.Om een vergelijking te trekken:Dieren hebben al geen tijdsbesef.Die leven met seizoenen en een dag en nachtritme. Dus wanneer op welke dag begon God met de schepping?Op de geboorte van de tijd.Klinkt vaag,en dat is het ook...

God schiep hemel en aarde in 6 dagen. Zondag was de eerste scheppingsdag. En de 7e dag ruste Hij van al zijn werk en ziet het was zeer goed! Hij zegt het en het is er, Hij gebied en het staat er. God is een Geest die nooit moe wordt. Met de opstanding van de Heere Jezus op de zondag is de zondag als rustdag ingevoerd. Deze rustdag is een dag om met elkaar samen te komen en Hem te dienen en is een andere dag dan de 6 doordeweekse dagen. Zie dat in het 4e gebod der 10 geboden die door God zelf geschreven zijn.

Het maakt niet zoveel uit welke dag de rust dag is, als je maar 1 dag per week rust neemt, dat is gewoon wat je lichaam nodig heeft. En mensen vallen god niet lastig met gezang, dat is aanbidding naar god en bidden is praten met god, God houdt hier van, net zoals ook praat mensen.