Waarom is ongeloof niet een van de zeven hoofdzonden?

We kennen de zeven hoofdzonden (wikipedia ze maar, of herinner je de film Se7en :) ).

Het gaat hier toch om christelijke zonden? Waarom is ongeloof er dan niet een van?

P.S. Geen welles/nietes-spelletje met betrekking tot geloof alsjeblieft.

bijgevoegd: Ongeloof lijkt me toch vanuit christelijk oogpunt een grotere zonde dan één van de zeven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien gewoon wel praktisch bedacht door de oorspronkelijke schrijver: als je niet gelooft, ben je ook niet bang te maken met de straffen in het hiernamaals (waar je dan waarschijnlijk ook niet in gelooft!) voor het begaan van hoofdzonden...

Ha, die Magicegidius; Het zou wel erg onbarmhartig zijn tegenover niet- of andersgelovigen om ze op grond hiervan zo zwaar te veroordelen. Er moet altijd de mogelijkheid tot inkeer en/of bekering overblijven, lijkt me.

Omdat iedereen al gelooft en daar twijfelt niemand aan... Dus hoe kun je iets als zondig bestempelen als iedereen zonder uitzondering de zaken gelooft dat het waar is... Christelijk geloof is precies hetzelfde als elk ander geloof, in die zin dat je moet geloven... Er is toch geen ge-weten als organisatie... Weten is toch veel potenter dan geloven... En als je iets weet, dan geloof je het toch niet (meer) Als je weet hoe laat de zon ergens ter wereld opkomt, dan stop je toch dat te geloven, dat is toch niet wetenschappelijk... Ik geloof het wel, mat andere woorden, ik geloof het helemaal niet, van welk geloof dan ook... Geef mij maar weten, daar kan ik veel meer mee... Toegevoegd op 03-06-2009 17:53:07 En als je niets gelooft, wat dan als het als hoofdzonde gekenschetst wordt, dan maal je daar toch ook niet om...

Omdat die lijst van hoofdzonden niet verzonnen is door iemand die de bijbel schreef. Toegevoegd op 03-06-2009 17:30:16 Maarreh... Je kunt geloof ook nooit afdwingen. Dan is 't resulterende geloof direct inhoudsloos.

Het lijkt me heel eenvoudig, namelijk omdat alleen gelovigen kunnen zondigen. Op "dwazen", zoals ongelovigen worden genoemd, zijn de 7 hoofdzonden niet van toepassing, alleen op gelovigen.

De 7 hoofdzonden zijn concreet te maken. Ongeloof is dat niet.

Je respecteert het feit dat er 7 hoofdzonden zijn uitsluitend als je gelooft. Geloof is de basis waarop deze zonden rusten en is er dus geen onderdeel van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100