Wanneer zijn het heelal en de aarde geschapen?

De aarde is op de eerste dag geschapen, maar op de vierde dag zijn de zon, maan en sterren geschapen. Is op de eerste dag ook het heelal geschapen? Of elementen daarvan? Of is eerst de aarde geschapen en daarna het heelal?

Toegevoegd na 27 minuten:
het gaat hier om wat in de Bijbel (statenvertaling) staat

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het Genesisverslag begint met de eenvoudige, krachtige uitspraak: „In het begin schiep God de hemel en de aarde” (Genesis 1:1). Bijbelgeleerden zijn het erover eens dat dit vers een handeling omschrijft die losstaat van de scheppingsdagen die vanaf vers 3 worden opgesomd. Dat is van grote betekenis. Volgens de beginwoorden van de bijbel bestond het universum, inclusief onze planeet Aarde, al een onbepaalde tijd voordat de scheppingsdagen begonnen.

Dat verschilt per wat er wordt gelooft, en je gaat hier waarschijnlijk ook geen nuttig / controleerbaar antwoord op vinden.

Als je dit gelooft, dan zou je kunnen aannemen dat 'heelal' valt onder 'zon, maan en sterren' lijkt me.

Het heelal is ontstaan tijdens de oerknal , zo'n 14 miljard jaar geleden. Wat er vóór de oerknal was weten we niet . De elementen zijn ontstaan uit thermonucleaire reacties in supernova's ( ontploffende sterren), gedurende miljarden jaren na de oerknal . De aarde is veel later ontstaan , zo'n vier miljard jaar geleden , uit wolken gas en stof die al bestonden en die zich samentrokken door invloed van de zwaartekracht.

Uit je vraagstelling kan ik opmaken dat je de schepping zoals beschreven in het oude testament bedoelt. Het antwoord op je vraag is niet te geven. Genesis is een verhaal dat zichzelf herhaaldelijk tegenspreekt, en niet wordt onderbouwd door de feiten zoals wij die kunnen zien en onderzoeken. Uiteindelijk kan iedereen er van maken wat hij/zij wil. De wetenschap heeft aangetoond dat het heelal 13,7 miljard jaar is. De aarde is jonger, ongeveer 4,5 miljard jaar.

Mozes beschrijft de geestelijke schepping in de mens, de natuurlijke schepping is veel ouder. Mozes heeft nog twee boeken geschreven ( en waarschijnlijk nog wel meer) maar die staan niet in onze Bijbel. Al je er meer over wilt lezen, geef ik je deze link. http://www.nieuweopenbaring.nl/index.php?module=Boeken&func=browse&action=blader&boeknr=1&hoofdstuknr=157 Toegevoegd na 2 minuten: al = als

Op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag of zo je wil Yom rishon - יום ראשון Yom sheni - יום שני Yom shlishi - יום שלישי Yom reviʻi - יום רבעי Yom chamishi - יום חמישי Yom shishi - יום ששי Want op de zevende dag, de Yom Shabbat - יום שבת rustte de Heere Heere van het Werk dat Hij gedaan had.

Ongeveer 12200 jaar geleden door aliens uit het zevende dal universum. Het heelal bestond al langer en is 17000 jaar geleden geschapen.

het heelal is niet geschapen door een oppermacht, ook de aarde niet. alles is gebeurt door random chance. dat is mogelijk door de hoeveelheid tijd die we hadden voor dat alles ontstond. elk klein onbalans word groot na mate van tijd. hoe klein de kans ook is geweest. hij is gebeurd. en nu zijn wij hier,

Volgens de bijbel (Gen1:1) is op dag 1 tijd (beginne), ruimte (hemel) en massa (aarde) gestart. Gen.1:2 geeft aan de de aarde een waterplaneet was. Schijnbaar zeer zwaar bewolkt. Want in vers drie krijgt het licht toegang tot de aarde. Bij Gen 1:6 wordt het spannend. Het firmament (mogelijk de aardmantel) ontstaat. Het is mogelijk dat toen de maan is ontstaan (daar bestaan weer verschillende theorieen over). Belangrijk detail: Er staat niet dat het licht van de zon en/of de maan geschapen werden maar dat zij er zijn. Je kunt ook zeggen, toegelaten werden. Ter aanvulling op Gen.1:1 een link naar de uitlegleg van de relativiteitstheorie. http://wibnet.nl/natuurkunde/theorieen/relativiteitstheorie/albert-einstein-en-de-relativiteitstheorie-voor-beginners

Toegevoegd op 10 mei 2018 20:13: bron
Bronnen:
http://www.reasons.org/
https://herzienestatenvertaling.nl/teksten...
https://en.wikipedia.org/wiki/Initial_singularity