Hoe kan dit en vooral mag dit? zie uitleg...

Mijn huisgenoot koopt al een tijdje runderworsten. Hij geeft toevallig op de achterkant gelezen dat er een runderproduct in een varkensdarm verpakt zit! Ik kan er wel om lachen maar hij is soort van moslim. Hij is goed kwaad...

Is dit misleiding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dit is geen misleiding. Daar is die achterkant die hij 'toevallig las' voor bedoeld. Die worsten bestaan voor het overgrote deel uit rund, daarom heten het runderworsten. Er zitten daarnaast nog meer ingrediënten in, die je op de achterkant kunt lezen. Als je iets specifieks niet kunt, mag of wil eten, moet je altijd de ingrediënten bekijken. Of je nou allergisch bent voor gluten of moslim bent.

Lijkt me geen misleiding, hoor. Het hoofdbestanddeel is toch rundvlees. Zeker als je streng praktiserend moslim bent, controleer je extra goed wat er allemaal in je voedsel zit. Je huisgenoot heeft dus even niet goed opgelet. Volgende keer naar de hallal slager.

Nee, het staat er toch op? Stond er: product vrij van varkensvlees, dan mag het niet. Zo zit er in plantaardige boter ook vaak melk....

ja hoor dat mag het is zijn eiegen verantwoording dat hij leest wat er in of op of om een product zit als hij iets niet zou mogen hebben onze zoon was allergisch voor koemelkeiwit dus wij moesten ook zelf goed opletten of dat er wel of niet inzat

Het zou pas misleiding zijn, wanneer een halal slager het zo zou verkopen. Als je als moslim er voor kiest om geen varkensvlees te eten, moet je alert zijn op dit soort dingen. Zo geldt dat ook voor de shoarma tenten. 9 van de 10 gebruiken varkensvlees.

Dit is geen misleiding, maar gewoon geen 100% rundvleesproduct, daarvoor moet je dus altijd maar heel goed op blijven letten, ook staat het er niet altijd duidelijk op de verpakking. Koop 100% halal of koosjere producten om er zeker van te zijn dat er geen varkensvlees in zit, helaas is dit niet altijd volop te krijgen en is het ook duurder.

En voor een moslim is het ook zo als ie het niet wist, het hem ook niet aangerekend word, door God Nee ik vind dit geen misleiding,want het hoofdproduct is rundvlees.verpakt in een varkens darm oh hahaha Nu ik het zo opschrijf moet ik ook erg lachen..

Maar als ik het goed begrijp is je vraag dus letterlijk of het toegestaan is dat de fabrikant op de achterkant van zijn verpakking alle ingredienten weergeeft? Lijkt me wel dat dat mag ja.