Als volgens de Bijbel Adam en Eva de eerste mensen waren, hoe zit het dan met de prehistorie en de holbewoners, ontkennen Christenen dit?

Serieuze vraag, ik wil niemand tegen de schenen schoppen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt er helemaal aan wat voor soort christenen. Ik denk dat er op dit punt grofweg vier groepen te onderscheiden zijn: - Christenen die de bijbel zien als symbolisch, waardoor er geen logische tegenstrijdigheid met wetenschappelijke inzichten is. Deze christenen ontkennen niet de prehistorie. Ze kunnen bijvoorbeeld ook geloven in intelligent design, wat inhoudt dat levensvormen zich ontwikkeld hebben (zoals in de evolutietheorie), maar dat ze zich ontwikkeld hebben volgens een plan van hun god. - Oudeaardecreationisten. Deze christenen geloven dat het scheppingsverhaal letterlijk genomen moet worden, maar dat het wel heel lang geleden is gebeurd. Ze kunnen bijvoorbeeld geloven dat één dag in het bijbelse scheppingsverhaal in werkelijkheid duizenden of zelfs miljoenen jaren duurde. In deze variant kan een concept van prehistorie en holbewoners een plaats hebben, waarbij de holbewoners nakomelingen van Adam en Eva zouden zijn en dus ook niet een eerder stadium in de evolutie van de mens zouden zijn. - Jongeaardecreationisten. Zij geloven puur letterlijk in het scheppingsverhaal, waarbij een dag een dag is, en de aarde 6000 jaar geleden gecreëerd zou zijn. In deze visie is er geen plaats voor de prehistorie en holbewoners. - Christenen die er gewoon niet zo over nadenken dat hun geloof en wetenschappelijke inzichten tegenstrijdig zijn en dat dus ook geen punt vinden. Ik vermoed dat dit wel de grootste groep is.

Ja ze zeggen dat de oerknal etc. Niet kan want eerst was er niets en tone ineens was alles er,Maar ze ontkennen dat wel Toegevoegd na 49 seconden: Inplaats van tone toen

"Christenen" ontkennen het niet - er zitten binnen het Christendom een heleboel verschillende stromingen die elk de bijbel op hun eigen manier interpreteren, en binnen die stromingen zijn dan weer verschillende mensen die hier andere nuances op leggen. Er zijn ook vele Christenen die de prehistorie niet ontkennen, en er zijn vele Christenen die het verhaal van Adam en Eva als metafoor zien. Er zullen ongetwijfeld wel mensen zijn die het ontkennen, waarschijnlijk inderdaad gebaseerd op onder andere dit verhaal. Anderen zullen de holbewoners op een andere manier binnen hun wereldbeeld plakken, in een poging het kloppend te houden met hun scheppingsmythos. Maar deze personen zijn en vertegenwoordigen niet alle Christenen.

In Genesis 36:2 wordt de grootvader van een van Esau’s vrouwen in de masoretische tekst „de Heviet Zibeon” genoemd. In vers 20 en 24 wordt hij daarentegen als een nakomeling van Seïr, de Horiet, aangeduid. „Horiet” kan eenvoudig „holbewoner” betekenen, van het Hebreeuwse woord chor („hol”). Dan zou Zibeon een Heviet zijn geweest die een holbewoner was.

Christenen kunnen nou eenmaal koppig zijn als het gaat om wetenschap. In de evolutie theorie geloven ze (meestal) ook al niet, want de 1e man was geschapen uit zand/modder, en de 1e vrouw uit een rib van de man. Dit ontkennen ze inderdaad ook. Er zijn natuurlijk ook uitzonderingen, omdat niet elke christenen hetzelfde denkt.

Misschien dat je vele bijbelteksten als symbolisch van aard kan beschouwen, het werd in een tijd geschreven dat de vertelcultuur hoog in het vaandel stond. het hoeft de wetenschap niet in de weg te staan, het gaat immers om de boodschap.

Niet alle christenen doen dat. Sommige doen dat wel, net als sommige joden en sommige moslims.

Geloof en wetenschap gaat vaak niet samen, als je in discussie gaat met een christen en een atheist zullen er altijd meningsverschillen zijn, simpel omdat het geloof gebaseerd is, op het aannemen van wat er in de bijbel staat, het verhaal van de holbewoners komt niet voor in de geschiedenis van de bijbel, dus zullen de christenen dit ontkennen.

Als christenen erken je de bijbel. Als je de bijbel kent lees je in genesis dat God adam en eva schiep. Volmaakt schiep hij hen. Naar zijn beeld. Ik denk echt niet dat God ze dan als domme figurengemaakt heeft. Wat betreft dino's e.d. dat die bestaan hebben is niet uit te sluiten. De mammoet bijvoorbeeldheeft ook bestaan en is uitgestorven. Het kan zijndat deze dieren in het begin al snel zijn uitgestorven. Wat holbewoners betreft dat zijn meestal figuren uit een evolutie verhaal.

waarom zou ik ? is toch niks mis mee.er zijn nog steeds mensen die prehistories leven in het oerwoud die lijken dom maar zijn ze niet......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100