Puur uit nieuwsgierigheid: is dit plaatje beledigend voor gelovigen, of kunnen ook die mensen dit soort humor wel waarderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Hoppafood; Een god die hier de humor niet van inziet, daar wil ik niet eens in geloven.

Dit is beledigend omdat Gods Naam misbruikt wordt.

Als je in een God gelooft die niet tegen zulke humor kan, dan vind ik dat maar een God met weinig tolerantie.

Ik moest er wel om lachen. Als gelovigen geen humor hebben en zij het evenbeeld zouden zijn van God hoop ik dat zij het niet bij het rechte eind hebben.

Gelovigen zijn er in alle soorten en maten. In alle lengten en breedtes. Als jedoor dit plaatje hierdoor beledigd bent dan heb je naar mijn mening een klein gezichtsveld en dan staat jouw God je hopelijk bij om dit te gaan verruimen.

Het plaatje moet zeker kunnen. Het is niet beledigend, behalve voor mensen die zich beledigd willen voelen. Als je het bijschrift niet begrijpt, dan kan ik me voorstellen dat iemand zegt: NEE, dat mag niet. Overigens schrijf ik iedere god met OF drie kleine letters, of drie hoofdletters. Het plaatje kan op meerdere manieren worden uitgelegd: De buurman kan namelijk ook gewoon heel gelovig zijn, er staat immers 'Pas op voor god'. Eigenlijk lijkt dan het onderschrift niet te kloppen en zou een 'gelovige' (het gaat dan wel om het Christendom of Katholicisme) juist NIET beledigd kunnen zijn. Ik merk aan de overige 'antwoorden' dat er nogal wat mensen woord en intentie in Engelse tekst niet goed machtig zijn en hier dus iets te snel een oordeel over hebben. Dit is een algemeen probleem, niet alleen met een plaatje of tekst.

Hahahahaha! *herneemt zich en priemt vervaarlijk met wijsvinger* Foei, hoppafood! Bad, bad boy! Antwoord tbv moderator: ja (op eerste vraag), nee (op tweede vraag).

Dit vind ik, als gelovige, humor. Toegevoegd op 25-05-2009 18:14:08 Bovendien wordt er evenveel spot over God als over het atheïsme.

Waarom is dyslexic zo'n ingewikkeld woord?

Op zich vind ik dat je iedereen mag beledigen, als het maar een doel heeft en je dat kan verantwoorden. Beledigen om het beledigen vind ik verkeerd. De grap zelf vind ik niet grappig omdat het niet mijn soort humor is.

Dit plaatje bevat een grap. Een grap gaat altijd ten koste van iemand, en er zal altijd iemand zijn die zich door een grap beledigd kan voelen. Dit weerhoudt mensen er niet van grappen te maken over allerlei onderwerpen. (Denk aan de bekende Belgenmoppen, grappen over zuinige Schotten, enz.) Als deze duidelijk als grap bedoelt zijn, zoals hier het geval is, en je voelt je er alsnog door beledigt, dan neem je - in mijn optiek - jezelf te serieus. Maar er zullen ongetwijfeld mensen zich beledigt voelen.

Als een moderator dit als beledigend ziet, dan hang je... Je bent de vraag en de punten kwijt en de moderator heeft altijd gelijk... Zo is het en niet anders... Ik kan de humor waarderen, ik stoor me nooit aan wat een ander doet, zelfs niet als een moderator voor de tiende keer een ingreep pleegt... Ik blijf erom lachen...

Voor een atheist is het een leuke grap :) Voor een gelovige een goed advies :)

Ik moest er, als gelovige, wel om glimlachen, te meer daar ik meneer Richard alleen waardeer om z'n accent. Als-ie zo'n buurman krijgt, is het gewoon echt z'n eigen schuld als hij verloren gaat :D. Verder vind ik het plaatje wel beledigend, maar niet voor de gelovigen. Juist voor de dyslecten. Zij moeten dit wel als spot over hun handicap opvatten.

Ervan uitgaande dat God ons heeft geschapen naar zijn evenbeeld, dan heeft God ook humor.

Er is uit niets op te maken over welke God het gaat, dus welke bevolkingsgroep voelt zich hier aangesproken? Dus wie zou er beledigd kunnen zijn? Of is het alleen maar humor?

ik ben gelovig en dyslectisch maar mij doet het niets. heb erger gezien.

Ben gelovig, en niet beledigd door dit plaatje. Kon er wel om lachen. En of iemand met dyslexie zich hierdoor beledigd voelt, hangt van zijn/haar gevoel voor humor af.

Ik ben niet al te gelovig... IK vind het plaatje wel grappig! :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100