wat als je condoom is gescheurd en je pas die dag met de pil begint. beschermt de pil je dan nog?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dan werkt de pil helaas nog niet. Echter kan je het beste even de bijsluiter raadplegen want daar staat een hoop informatie op, waar je ongetwijfeld meer duidelijkheid uit haalt. Succes!

Je bedoelt op de dag dat je bent begonnen met een nieuwe strip? Dan ben je net ongesteld geweest en duurt het nog minstens een week tot de eisprong. Je kunt dan niet zwanger worden.

Als je voor het eerst met de pil begint, wordt geadviseerd om op de eerste menstruatiedag met de eerste pil te starten. De meesten doen dit ook. Heb je dit gedaan? Dan ben je meteen beschermd. Het gescheurde condoom kan geen zwangerschap opleveren. Ben jij gewoon op een andere dag met de eerste pil begonnen, bijvoorbeeld 10 dagen of 15 dagen na je laatste menstruatie? Je bent dan de eerste week niet beschermd. Je moet dan naast de pil ook een week andere anticonceptie gebruiken. Je zult dan met een gescheurd condoom een morning-afterpil moeten gebruiken om een zwangerschap te voorkomen. Gebruik je al een tijd de pil? Dan ben je bij juist gebruik altijd beschermd. https://www.anticonceptie.nl/product/anticonceptiepil/betrouwbaarheid/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100