Wanneer is iemand een 'slet'?

(Wanneer noem je iemand een slet), naar aanleiding van wat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een slet is een meisje dat de indruk wekt dat elke man haar makkelijk kan hebben. Ze wekt de indruk dat ze makkelijk zoent, knuffelt, vrijt en/of sext met iedereen die een beetje lief tegen haar doet. Je wordt een slet genoemd als je ofwel vrij snel wat verder gaat met flirten met een tot dan toe onbekende man, ofwel als je binnen korte tijd met meerdere mannen aanpapt.

Slet is een scheldwoord waarmee een persoon (doorgaans een vrouw maar het kan - overdrachtelijk - ook om een man gaan) met een brede seksuele activiteit wordt aangeduid die in de ogen van de gebruiker van het woord, de grenzen van het seksueel aanvaardbare overschrijdt. Synoniemen zijn snol, del, sloerie of hoer, alhoewel die laatste term eerder naar professionele sekswerkers verwijst. Zoals vaak het geval is heeft het woord sinds de jaren '90 ook een alternatieve niet-pejoratieve betekenis gekregen - wat we een geuzen-betekenis zouden kunnen noemen - precies in die milieus waarin polyamoureuse of niet-monogame leefstijlen in zijn en avontuurlijke seks, vrij en gevarieerd, beschouwd wordt als een plezierige ervaring. Een milieu dat onder meer bij Catherine Millet geschilderd wordt maar ook bij Michel Houellebecq en die oude voorloper, de Markies de Sade (niet te verwarren met Leopold von Sacher-Masoch, de man die naast De Sade zijn naam gaf aan het sadomasochisme). De oorspronkelijke betekenis van een slet was een dweil en de stap naar de slet van nu is die naar een vrouw waarmee je de vloer dweilt. De woorden slettebak of sletje zijn van het woord slet afgeleid. Binnen sommige populaire jeugdculturen worden woorden als (breezer)slet en snol ook met een minder negatieve connotatie gebruikt. De omschrijving heeft dan vaak meer te maken met typerende kleding en andere uiterlijke kenmerken.

meestal is dat een meisje die met iedereen maar het bed induikt en elke dag een ander vriendje heeft, ( wat mij betreft kan dan ook net zogoed een mannelijke slet wezen ) maar bij jongens is het meestal minder erg want die worden nooit slet of zoiets genoemd. voor mij komt het op hetzelfde neer

Als aanvulling op bovenstaande antwoorden: tegenwoordig wordt het woord slet door jongeren ook soms als algemeen scheldwoord voor een vrouw gebruikt, dus losstaand van haar seksleven.

Als een meisje met meer dan één man het bed induikt, of alleen al de indruk wekt dat ze dat doet, noemen ze haar een slet. Als een jongen met meer dan één vrouw het bed induikt, of alleen al de indruk wekt dat hij dat doet, noemen ze hem stoer.

Al deze antwoorden kloppen wel...dus in principe ben je een slet als je een losbandig leven hebt.Is niks mis mee,zolang je maar geniet en geen sex tegen je zin in hebt..

n slet is een meisje die met iedereen aanpapt of zo'n persoon nu een relatie heeft of niet een slet heeft zelf vaak niet eens een vaste relatie want daar is een slet niet op uit!

Een slet is een scheldwoord. Wat in de een zijn/haar ogen een slet vindt, hoeft in een ander zijn/haar ogen helemaal geen slet te zijn. Het woord is dus erg norm- en waarden gebonden. Als ik hierop dus een antwoord geef, zegt dat meer iets over mij zelf.

Een vrouw die 'het' met iedereen doet behalve met jouw.

Je kunt het als grapje tegen iemand die dicht bij je staat zeggen, maar in andere gevallen is het ordinair en fout. "Meisje, wat ben jij een slet" kun je tegen jouw vriendin zeggen als je ziet dat ze naar een andere jongen kijkt. Ook meisjes mogen dat zeggen. Maar je mag het NOOIT over iemand zeggen tegen een derde.

De vraag is inderdaad beter: wanneer wordt iemand een slet genoemd? Ik zou nooit iemand een slet noemen. Het is een scheldwoord. Voor iemand die het in "jou ogen" en "naar jouw mening" niet zo nauw neemt met sexdingen. Maar: Scheldwoorden slaan vaak helemaal niet op feiten. Meisjes die een 'breezersletje' worden genoemd, die zouden sex hebben in ruil voor een breezertje. Ik zeg niet dat dat nooit voorkomt, maar het is een te algemeen scheldwoord geworden.

als je met iemand sex hebt om aandacht, geld, macht, ez ik ken behoorlijk wat sletjes wat dat betreft..

de naam slet is van de afgelopen jaren, de mens is nooit monochaam geweest maar de mens is monochaam gemaakt volgens mijn mening. en ik vind slet niet alleen "vrouwlijk" maar ook "mannelijk". ik vind het totaal niet stoer als een jonge die weet ik hoeveel meisjes sex gehad heeft een meisje uitscheld voor slet als zij het met meerdere jongens sex gehad heeft. groetjes

Tegenwoordig wordt je al gauw voor slet uitgemaakt omdat je gewoon van nature een mooie meid met een mooi persoonlijkheid bent. En de jongens kijken naar je zonder dat je het uitlokt, en de vriendinnetjes roepen meteen dat je een slet bent puur om de afgunst.

Iemand is een slet wanneer: 1) iemand zo genoemd wordt: "zij daar, is een slet." 2) iemand zichzelf zo noemt: "Ik ben een slet." De aanleiding om iemand, om zichzelf zo te noemen, is: 1) iemand is een slet en herkent daarom aan het gedrag van de ander dat die ander ook een slet moet zijn. 2) iemand is geen slet maar is wel zo genoemd en heeft vervolgens aangenomen dat 'ie een slet is. Uiteindelijk bestaan er geen sletten. Er bestaan wel mensen die slet genoemd worden en mensen die andere mensen een slet noemen, maar zoals gezegd zijn dat pas sletten!

men noemt een vrouw een slet,wanneer die persoon een man was een rokkejager zou heten

Als ze losbandig is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100