Waar komt mijn achternaam Lasia vandaan?

Toegevoegd na 42 minuten:
Mijn vader kwam van Sardegna in Italie

Weet jij het antwoord?

/2500

Die komt ongetwijfeld van je vader... Dus vraag het aan hem, misschien dat hij meer weet erover... Verder kun je naar de Mormonen gemeenschap in Las Vegas gaan, die genealogen houden van elk mens (althans zoveel mogelijk) een boekhouding bij qua afstamming...

Er zijn tal van sites waar je informatie over je achternaam kunt vinden. Bijvoorbeeld: http://www.genealogieonline.nl http://www.graftombe.nl (daar staat een Antonio Lasa genoemd, die in 1997 overleden is) www.voorouders.net Succes met het uitzoeken, is best een leuk karwei. Als je er in geïnteresseerd bent tenminste.

Waarschijnlijk niet het antwoord dat jij bedoelt, maar kijk eens op: www.meertens.knaw.nl/nfb/ Op die site kun je precies opzoeken waar bepaalde namen in Nederland voorkomen.

Lasia is o.a. ook de naam van een plant die in Azie voorkomt. Verder is Azie in het italiaans l'Asia. Het zal waarschijnlijk niks te maken hebben met jou achternaam, maar als je vader een echte Sardo is, dan weet hij dus ook wel of Lasia een typische naam is die veel op Sardegna voorkomt. Als dat zo is, zou je via hem of familie meer info moeten kunnen verzamelen. Buona fortuna con la tua ricerca.

Hier kan je de informatie opvragen.

Bronnen:
http://www.genealogyforum.com/messages/gen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100