Ben je een pedofile zodra je als 18-jarige een relatie hebt met een 12-jarige?

mijn broertje zegt dat is pedofilie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Jij bent volwassen, zij is een kind. Ja, inderdaad 12 jaar is een KIND. Je hebt een relatie met een 12 jarige. Wat bedoel je met relatie? vriendschappelijk? sportief, zelfde sport zelfde club? gek op vissen, samen vissen? Ontucht / seks met minderjarigen 12, 13, 14, 15 jaar oud Handelingen met minderjarigen van twaalf tot zestien die bestaan uit het buiten echt plegen van ontucht zijn verboden. Dit geldt zowel voor vrijwillige handelingen als voor onvrijwillige handelingen. Maximumstraf: 8 jaar gevangenisstraf. Pedofilie Seksuele voorkeur voor kinderen jonger dan 16 jaar. http://www.encyclo.nl/lokaal/11262 Ja, in de volksmond heet dit ook pedofilie, hoewel de dader meestal ouder is, en het is zeker strafbaar.

Bronnen:
http://www.wetrecht.nl/seks-met-minderjarigen/

Je broertje lijkt gewoon flauwe grappen te maken, zoals veel jongeren doen. Pedofilie kan daar een populair onderwerp bij zijn, omdat het een taboe-onderwerp is. Als ik jou was zou ik me over die grappen niet al te druk maken. Pubers en jongeren experimenteren met relaties en seks. Dat is heel normaal. Een leeftijdsverschil van zes jaar lijkt nu misschien groot, maar tussen volwassenen stelt zo'n verschil weinig voor. Zo lang je rekening houdt met het leeftijdsverschil en met de gevoelens van de ander is er weinig aan de hand. Seks met een 12-jarige is overigens verboden; in Nederland is seks pas toegestaan vanaf 16 jaar. Een relatie tussen een 18-jarige en een 12-jarige is wel toegestaan, mits er geen sprake is van een bepaald overwicht zoals docent-leerling, begeleider-pupil, et cetera.

Nee, je bent pas pedofiel als je je seksueel aangetrokken voelt tot minderjarigen. Het zou goed kunnen dat je volgende relatie is met iemand van je eigen leeftijd of dat je over 10 jaar trouwt met de persoon waarmee je nu een relatie hebt. Is je volgende relatie of diegene met wie je een relatie wil hebben of seks mee zou willen hebben wederom van zo'n jonge leeftijd zou je inderdaad kunnen zeggen dat je wellicht pedofiel bent. Hier de DSM-IV clasificirering: Pedofilie als psychische stoornis In het internationaal gehanteerde classificatiesysteem van psychische ziektebeelden, het zogenoemde Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-IV), valt pedofilie onder de categorie "psychoseksuele stoornissen" en staat daar opgesomd met de andere parafilieën: fetisjisme, transvestitisme, voyeurisme, exhibitionisme, masochisme en sadisme. De DSM-IV-criteria voor pedofilie zijn: A. Gedurende een periode van ten minste zes maanden recidiverende intense seksueel opwindende fantasieën, seksuele drang of gedragingen met betrekking tot seksuele handelingen met een of meer kinderen in de prepuberteit (in het algemeen dertien jaar of jonger). B. De persoon gedraagt zich naar deze aandrang of de drang of fantasieën veroorzaken duidelijk lijden of interpersoonlijke moeilijkheden. C. Betrokkene is ten minste zestien jaar oud en ten minste vijf jaar ouder dan het kind of de kinderen uit criterium A.[3] Om de diagnose pedofilie te kunnen stellen moet aan alle drie deze criteria voldaan zijn. Er hoeft geen sprake te zijn van daadwerkelijke seks met kinderen, maar het wordt ook niet uitgesloten. Onder 'gedraagt zich naar deze aandrang' kan verder ook worden verstaan het opzoeken van situaties met kinderen of het bekijken van kinderporno. Incidentele seksuele gedragingen of gevoelens van volwassenen naar kinderen worden hier als normaal beoordeeld. --- Los van de vraag. Het zou illegaal zijn om seks met hem/haar te hebben voor dat hij/zij 16 is. --- Wat je je dus af moet vragen is hoe je mogelijk volgende relatie eruit zal zien. Is dat vrij zeker met iemand die ongeveer dezelfde leeftijd heeft als je huidige relatie, of zou dat net zo goed iemand van je eigen leeftijd kunnen zijn? Als je seksuele fantasieën hebt die zich voornamelijk richten op leeftijdsgenoten van je huidige relatie zou je ook pedofiel kunnen zijn.

Toegevoegd op 02 augustus 2018 20:11: tekst
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Pedofilie#Pe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100