ik betaal hondenbelasting en terechtmaar waarom geen katte belastingzij bevuilen tog ook de boel (mijn tuin b.v )

Weet jij het antwoord?

/2500

Katten poepen niet op de stoep, voor katten zijn geen speciale afvalbakken enz. Ze kosten gewoon minder voor de overheid. Daar komt nog eens bij dat vrijwel alle honden buiten poepen terwijl de meeste katten thuis een bak hebben.

Goeie vraag! Naar mijn mening is er geen legitieme reden aan te wijzen waarom er voor honden wel belasting betaald moet worden en voor katten niet. Ik ben benieuwd naar de antwoorden.

Voor honden heb je hondentoiletten en hondenspeelweiden. Die kosten geld. Dat wordt betaald (als het goed is) uit inkomsten uit hondenbelasting. Zodra er van belastinggeld kattenvoorzieningen gemaakt worden, komt er ongetwijfeld ook kattenbelasting. Overigens: ben jij ooit op straat in een kattendrol gestapt?

Hondenbelasting werd bedacht in de middeleeuwen. In die tijd bestond er nog hondsdolheid en ook gaven de vele honden heel wat overlast. Mensen bezaten hondenkarren, voornamelijk de armen maakten daar gebruik van. Om de ziektes te bestrijden en om overlast tegen te gaan, werd hondenbelasting geheven. De hondenbelasting is gebleven, ook toen hondsdolheid naar de achtergrond verdween en toen de hondenkarren allang verdwenen waren. Zwerfhonden zien we in Nederland ook niet echt meer... In 2009 besloten 6 vooruitstrevende gemeentes om voortaan geen hondenbelasting meer te heffen. In verschillende gemeentes is het bezit van honden dus helemaal gratis.

Bronnen:
http://mijn-kijk-op.infonu.nl/financieel/3...

Katten poepen ook overal en nergens. Bij mij poepten ze in de tuin. Ze begroeven het wel, maar toch. Gelukkig heb ik mijn tuin katdicht kunnen maken. Bij mijn vriendin poepen ze op het grasveld. Heel smerig. Ik heb al sinds januari of zo een buurkat die elke nacht aan het krijsen is. Dat krolse geluid. Word ik wakker van. Iemand een idee wat ik daaraan kan doen? Ik kan nu slechts bedenken: vermoorden, of ontvoeren en 600 km verderop vrijlaten - wat wellicht neerkomt op vertraagde moord.

Ben ik even blij dat deze gemeente de 'hondenbelasting' heeft afgeschaft... En ja. Ik heb een hond...

Honden geven veel meer overlast. Katten zijn liev.

Goeie vraag. Ook ik heb behoorlijk last van kattenpoep in de tuin(zelfs op het gras!). Dat het de gemeente wel degelijk iets kost om kattenpoep op te ruimen blijkt uit het volgende artikel uit Trouw: "Een ruime meerderheid (57 procent) van alle Utrechters is voorstander van een kattenbelasting. Dat is de opvallendste uitkomst van een enquête die het gemeentebestuur hield onder duizend ingezetenen. De vraag over kattenbelasting was een initiatief van een burger. Hij vindt dat kattenbezitters een speciale heffing zouden moeten betalen voor de verwerking van kattenbakvulsel. Slechts één op de drie ondervraagden is het daar niet mee eens". En als je even googled op kattenbelasting kom je erachter dat er velen met u zijn die vinden dat er kattenbelasting betaald moet worden.

Bronnen:
http://www.trouw.nl/service/article1927192...

Het antwoord van de Antwoordman is correct. Daarbij kan ik nog aanvullen: in de wet is geregeld dat de hondenbelasting een algemeen dekkingsmiddel is. Dat wil zeggen ze wordt niet met een specifiek doel geheven. Veel mensen denken dat de hondenbelasting wordt geheven om de kosten van poepopruiming te betalen. Dat is niet zo.

Ik vind het ook raar dat er wel hondenbelasting betaald moet worden (zelfs als de hond de tuin niet uitkomt) maar geen kattenbelasting. Oh en elke keer dat ik hondenbelasting hoor moet ik weer terugdenken aan een vriend van mij. Hij had de hond van zijn ouders 1 weekje te logeren. Het beest is er nog geen drie dagen of: "Ding Dong"... Hond blaffen. Vriend doet de deur open, inspecteur van de gemeente. "U heeft een hond?" "Nee, ik heb geen hond" zegt hij met droge ogen (en op de achtergrond het beest maar keffen). "U heeft geen hond?". "Nee, ik heb geen hond" Na kleine uitleg dat het een "leenhond" was, vond de inspecteur het wel best (mooi dat hij twee weken later weer terug was om te kijken of het beest echt wel weg was).

Wij hebben zowel een hond(je) als een kat en ook wij betalen dus hondenbelasting. Waarom de gemeente geen kattenbelasting kent, zal te maken hebben met het feit dat een hond meer overlast veroorzaakt dan een kat. Hiermee bedoel ik dus voornamelijk drollen op het veld, stoep etcetera. Natuurlijk zijn er katten die ook overlast veroorzaken en hun behoefte doen in de achtertuin van een vreemde, maar het opruimen van deze drollen kost de gemeente geen geld. Hieraan wil ik direct toevoegen dat een kat met de juiste opvoeding (dus: behoefte op de bak) niet zijn behoefte zal doen in een vreemde tuin. Het invoeren van een kattenbelasting zou daarnaast erg lastig zijn aangezien er in Nederland veel wilde katten rondlopen en het lastig is om (zoals bij een hond) direct aan te tonen dat iemand in het bezit is van een kat. Ook zal het invoeren van een kattenbelasting helaas betekenen dat veel baasjes hun katten wegdoen of simpelweg achterlaten in het bos.

Ik denk dat de hondenbelasting er ook mee heeft te maken dat honden meer lawaai maken, katten zijn immers (over het algemeen) vrij stil. ik heb trouwens nu al wat vragen van je zien staan, en eehm... ooit gehoord van spelling?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100