is de reclame gewoon onmogelijk of kan het echt?

in postal gold zegt die vrouw : postal gold stuurde me 450 euro dat was echt geweldig) maar in editie nl ofzo zijden ze dat ze voor 36 karaat bij postal gold maar iets van 36 euro kregen dus wat is dat nou ze zitten dus echt glashard te liegen? of heeft die vrouw tien zakjes vol goud gestuurd

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet niet alles geloven wat reclame pretendeert. Meestal is het 't opblazen van het product. Natuurlijk zal deels van een reclame waar zijn, maar let eens op dat áls reclameblokken komen, dat ze een tikje harder staan in volume (om het brein van de mens onbewust te beïnvloeden)! Ik moet dan echt mijn volume wat lager zetten en in prime-time (vanaf 20.00 's avonds zijn de reclameblokken langer, want iedereen zit voor de buis na een lange dag werken en de kinderen zijn op bed) is het 't helemaal het ergst want dat weet je niet meer naar welk programma je ook weer aan het kijken was... Kijk ook eens in tijdschriften dat als er een artikel staat over baby's, dat de pagina erna gelijk een luier-reclame is. Ook als er soaps op TV zijn zie je in de reclameblokken stofzuigerreclames en anti-aging crêmes verschijnen en met voetbalprogramma's meer auto of andere mannenproducten. Die postal Gold is onzin, wat ik dus ook bij Editie NL heb gezien en ga in ieder geval informeren bij gerennomeerde bedrijven.

ze zit gewoon te liegen of ze heeft een volle vrachtwagen opgestuurd reclame wordt {bijna}altijd mooier voorgespiegeld als de werkelijkheid is

Reclame is meestal een (flink) stuk mooier dan de werkelijkheid. Dus trek je conclusies.

Bij goud slaat de aanduiding karaat op een massapercentage. 1 karaat is 1/24e deel, 24 karaat is dus zuiver goud. 36 karaat kan dan helemaal niet. Karaat wordt ook als gewichtsaanduiding gebruikt, maar meer bij edelstenen ipv goud. Een karaat is dan 200 milligram. Die vrouw zou dan 7,2 kilo goud opgestuurd moeten hebben. Toegevoegd na 1 minuut: "Dag meneer de postbode, wilt u deze 7,2 kilo goud even afleveren?" "Maar natuurlijk mevrouw' *smeert 'm* Toegevoegd na 20 minuten: Bij nader inzien (met dank aan mmm) is het natuurlijk 7,2 gram goud, niet 7,2 kilogram. Toegevoegd na 21 minuten: Nog maar een toevoeging: de goudprijs ligt zo rond de 30 euro per gram. 7,2 gram x 30 euro is bij lange na geen 450 euro. (Check even mijn rekencapaciteiten mmm ;)

36 karaats goud bestaat helemaal niet. Verder hangt reclame over het algemeen van suggesties aan elkaar. Let maar eens goed op wat ze eigenlijk zeggen. Bijvoorbeeld : U belt al vanaf 10 cent. Is dat 10 cent per gesprek, per minuut, per seconde, per dag, per jaar ?? Liegen is in reclame niet toegestaan, maar op het randje van de waarheid lopen mag wel.

Wat ik me afvraag, wie stuurt er nou voor 450 euro aan goud met de post, in een daar voor bestemd zakje?.. De kans dat dat weg is, is heel groot lijkt mij zo. Of werkt dat anders?

Ik heb het idee dat ze of al dat goud behouden. Of je heel weinig geld terugsturen. Het is een commerciele instelling. Zelf goede doelen zijn commercieel.

Voor een paar weken terug is er, ik dacht door de Consumentenbond, al gewaarschuwd voor Postal Gold. Het regende daar klachten van mensen die hun goud hadden opgestuurd en tot op heden nog geen cent ontvangen hadden. Rest ook bij mij de vraag (zoals iemand hier al zei), hoe haal je het in je hoofd om al je goud zomaar in een envelop te doen en op te sturen naar een onbekend bedrijf? Ik snap het niet!

Ik denk dat die mevrouw zich voor haar bijdrage aan de reclame heeft laten betalen en voor dat geld vrijwel alles had aangeprezen.

Wat mij opvalt in die reclame is dat ze zeggen: 'uw gouden spullen', als je het op moet sturen. (niet veel waard dus....) Als ze zeggen dat ze het gaan taxeren hebben ze het over: 'uw juwelen' (zodat je denkt: "Oh, wel veel waard"...) Volgens mij pure oplichterij. Jammer dat het jou overkomen is......

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar toch: pst, die mevrouw is een betaalde actrice. En bij een test van waar je werkelijk fatsoenlijk de waarde betaald krijgt van goud dat je wilt verkopen, betaalde postal gold inderdaad bizar weinig uit. Eerlijk gezegd begrijp ik sowieso niet waarom wie dan ook het zou vertrouwen om goud in een envelop te stoppen, op te sturen met de post, en er dan maar van uit te gaan dat je het geld (en dan ook nog echt de waarde) op je rekening krijgt.

Het is jammer dat je laatst niet naar Kassa gekeken hebt want daar was duidelijk dat ze idd die zaken doen goud inruilen voor geld maar zij betalen het minste dus niet doen je krijgt bij een taxateur meer geld dan postalgold

Bij de reclame zeggen ze er niet bij hoeveel deze mevrouw (actrice = in scene gezet) heeft opgestuurd. Als je een kilo goud opstuurt kan ik me voorstellen dat je dan 450 euro krijgt. Echter krijg je daar bij een normaal bedrijf veel meer voor. Postalgold weet dit ook dondersgoed aangezien ze in dit fragment de prijs nog verhoogt hebben na een telefoontje. Ze overleggen ook niet over de prijs. Als je iets opstuurt, krijg je een bedrag op je rekening. Niet doen dus.

Nog steeds blijft de kreet van de oud GVer XiniX geldig, de reclame jongens proberen ons van alles wijs te maken, maar als je 10% van gelooft,is dat al te veel.

goede wijn behoeft geen krans

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100