Vriendin heeft allergie, maar ik wil binnenkort een katje, iemand ervaring/tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt ook van die lelijke kale katten. Geschkt voor mensen met allergie, maar wel lelijk. Toegevoegd na 3 minuten: Er si ook nog een hypoallergene kat, maar die is erg duur!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hypoallergene_kat

Het ligt eraan of jullie samenwonen of niet. Als dat wel zo is dan is het misschien verstandiger om een huisdier te zoeken waar ze niet allergies voor is. Anders wordt het zo een tegenslag als het diertje weer weg moet. Anders voordat ze komt eerst goed schoonmaken en de kat even uit haar buurt houden. Ze zou ook een allergietablet in kunnen nemen voor ze komt.

als ze allergisch is voor katten dan zou ik er geen aanschaffen want anders word het voor haar de hele tijd niezen,jeuk en tranende ogen

Bronnen:
ervaring bij dochter

Ligt eraan hoe erg ze allergisch is en wat voor reactie ze heeft op katten. Niezen, of bijvoorbeeld een astma aanval? Sommigen gaan alleen een beetje snotteren, anderen kunnen echt niet in een huis komen met een huisdier.

Ik zou zeggen... doe het dan niet.... je hebt zo'n kat wellicht 20 jaar, dat is erg lang om je allergie even opzij te zetten.

Ik denk dat jij even moet nadenken wat jij het allerbelangrijkste vind: Je vriendin of het feit dat jij een katje wilt. Bij mij in de familie zitten enkele mensen met een kattenallergie en geloof me, dat is niet leuk, niet voor hen, maar ook voor anderen in huis is het vervelend als er eentje constant zit te snotteren, traanogen heeft, dikke ogen heeft. Kortom, als ik moest kiezen, dan koos ik voor mijn vriendin en niet voor een kat.

ik zou zeggen eerst testen of je allergisch bent voor katten

Als ze allergies is zou ik het niet doen, het is misschien wel leuk in het begin maar als zij er niet tegen kan lijkt me dat niet prettig voor je relatie

In de antwoorden hierboven wordt gedacht aan jou, en aan het katje, dat eventueel weer weg zou moeten... Maar verplaats je nu eens even in je vriendin : allergisch zijn ís natuurlijk al vervelend en lastig, maar jouw vríénd schaft een dier aan, waardoor je eigenlijk nauwelijks meer in zijn omgeving kan zijn???? Ik zou me toch eens even achter m'n oor krabben, als mijn vriend zoiets van plan zou zijn, en ik niet tegen katten zou kunnen.....

eerst kijken of je vriendin er tegen kan. Dit doe je bijvoorbeeld door een handdoek waar de kat een aantal dagen op gelegen heeft, een week lang heel dicht in de buurt van de vriendin te houden.(zo dicht mogelijk als kan). Krijgt je vriendin een voor haar te erge allergie aanval. Dan helaas pindakaas. En zo niet,....dan hebben jullie er een katje bij

Deze maand had ik hetzelfde probleem, maar dan met mijn 25-jarige dochter die weer thuiswoont. Wat ik gedaan heb is bij Intertoys een plastic katje kopen. (http://www.intertoys.nl/speelgoed/schleich-13638-schleich-kat-staand-558968.html?PathCatalog=nl_sp_dieren) Zo is er toch het gevoel van een huisdier in huis hebben en niet zo alleen zijn, zonder dat mijn dochter last had van haar allergie. Succes ermee!

Heeft ze haar allergie 100% nog steeds? Het kan namelijk zijn dat ze er 'overheen' is gegroeid. (Dat kan!) Probeer eens een dagje met een kat van bijvoorbeeld familie of vrienden in jouw huis. Dan weet je het gauw genoeg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100