Waarom kan je een pizza sneller bij je thuis krijgen dan een ziekenwagen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toevoeging aan de reeds gegeven correcte antwoorden: Pizzazaken moeten aan hun omzet denken en zullen dus altijd streven sneller te zijn dan hun concurrent. Want waarom zou je pizzabaas A. bellen als pizzabaas B. er 5 minuten eerder is? Toegevoegd na 58 seconden: Ambulances zullen ook hun uiterste best doen om zo snel mogelijk ter plekke te zijn, maar wel veilig, in tegenstelling tot de meeste pizzascooters.

Ha, die Lizzy01; Omdat ambulancechauffeurs wel weten hoe ellendig het is om achterin te liggen in plaats van voorin te zitten en de meeste pizzakoeriers niet.

Pizzaria's heb je in veelvoud in vele wijken zitten. Ambulances moeten bij een ziekenhuis vandaan komen, hierdoor is vaak de afstand ziekenhuis - huis, groter dan afstand pizzeria - huis. Bovendien worden pizza's meestal op brommers/scooters bezorgd, dat doen ze niet voor niks, dit is de snelste methode om binnendoor ergens te komen, ze rijden makkelijker door rood, snijden dingen af, geen last van files etc. Een ambulance die nadat iedereen in de ambulance zit (meer dan 1 persoon in tegenstelling tot de pizzakoerier) druk wegverkeer moet passeren is afhankelijk van de auto's die voor hem opzij gaan.

als het ambulance personeel ook op een brommertje komen met achter op hun rug een brancard kunnen ze net zo snel zijn bij jou..

Misschien is dat wel de reden waarom die pizza koeriers zoveel ongelukken maken! Brommertjes racen nu eenmaal overal tussendoor met alle gevolgen van dien!

Het vragen om een ambulance loopt over meerdere schijven en het heft dus tijd nodig. Ook zijn er niet zo veel ambulances,als er pizzakoeriers zijn, dus een pizzakoerier zal over het algemeen sneller ter plaatse zijn.

omdat er beduidend meer pizzakoeriers zijn dan ziekenauto's.

Denk dat de stelling niet klopt, Ambulance moet er met 15 minuten zijn. De meeste pizza's hanteren een max bezorgtijd van 30 minuten. Als je belt voor de pizza moet deze worden gemaakt en bezorgd. Als je een startpunt neemt wat voor beiden gelijk is denk ik toch echt dat de ambu eerder is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100