Ik heb een restaurant met een parkeerplaats maar de bewoners parkeren er steeds. Weet iemand waar en hoe ik een bord kan aanvragen?

Toegevoegd na 22 uur:
Nou het terrein is van mij!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je voor zo'n bord zelf in de buidel moet tasten. Zat bedrijven die dat voor je willen verzorgen...! Toegevoegd na 3 minuten: Deze werkt beter! http://www.informatiebord.nl/product/966/eigen-terrein/parkeerplaatsborden/parkeerbord-alu-dor-rvv-e04-+-gereserveerd-+-eigen-tekst/

Dat zal helaas lastig zijn als je restaurant aan een openbare ruimte / weg gelegen is en dus voor al het openbare verkeer toegankelijk is. Het plaatsen van slagbomen en/of een 'toegangsbeleid' (portier) zou dit mogelijk maken, maar alleen bij een eigen terrein. Ik vrees dat de gemeente géén toestemming zal geven om tot plaatsing van 'reserveringsborden' over te gaan. Zie ook: De Wegenwet geeft geen definitie van begrip ‘weg’. Aangesloten kan worden bij de definitie uit de Wegenverkeerswet 1994: ‘alle voor het openbaar verkeer opstaande wegen of paden met inbegrip van de daarin liggende bruggen en duikers en de tot die wegen behorende paden en bermen of zijkanten’. Hiertoe behoren ook trottoirs, voetpaden, voetgangersgebieden, rijwielpaden en parkeerplaatsen/-terreinen.

Bronnen:
http://www.vng.nl/smartsite.dws?id=40646

Dat ligt eraan of het eigen grond is of van de gemeente. Als het eigen grond is kun je n bord kopen by een bedryf,als de grond van de gemeente is,by de gemeente. Een andere optie is met de bewoners bespreken dat de parkeerplaats toch écht alleen voor bezoekers is. Succes ermee. Toegevoegd na 3 minuten: Moet zijn by de gemeente aanvragen,sorry!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100