zijn de bouwplannen van oude gebouwen ergens terug te vinden op het internet?

misschien wil ik wel een oud gebouw gaan na bouwen met kleine klei steentjes. dat lijkt me wel wat. ik heb al een tijdje een pak klei staan maar ik weet er verder niet zo veel ideeën mee.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op internet,kan ik je niet zeggen,maar benader de betreffende gemeente eens. Misschien dat ze jou een bouwtekening willen geven.

Zover ik weet zijn bouwplannen niet zomaar op internet te vinden. Je zou het kunnen proberen bij de betreffende gemeente van het gebouw wat je mooi vindt. Als je een gebouw wilt bouwen moet je namelijk je plannen indienen bij de gemeente ter goedkeuring. In theorie moet een gemeente dus alle bouwplannen hebben. Of gemeenten deze ook allemaal bewaard is een tweede. Wellicht dat er een archief is. Als je van een enigszins bekend gebouw het wilt nabouwen, heb je wellicht meer kans dat daar tekeningen van behouden zijn gebleven. Je zou dan ook eens kunnen proberen bij een organisatie voor monumentenzorg of de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Of bijvoorbeeld het stadsarchief. Maar eerst eens bij de gemeente, daar heb je de meeste kans! Succes!

Misschien staat er hier: http://friesscheepvaartmuseum.nl/nl/zoeken-in-de-collectie/indeling/gallery/trefwoord/Subcategorie/bouwtekeningen%20gebouwen wat tussen. Uit die 657 resultaten moet er wel wat bruikbaars te vinden zijn. Veel succes en plezier.

Bronnen:
http://friesscheepvaartmuseum.nl/nl/zoeken...

http://www.hirstarts.com/dragonin/dragonin.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100