#OVChipkaart borg van € 4,00 bij vergeten uit checken krankzinnig. Welke politieke partij pakt machtsmisbruik monopolist aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet gewoon uitchecken dan is er niks aan de hand. Je kunt teveel overdrijven.

Je kan je 4,00 € borg terugvragen bij de vervoersmaatschappij. Vaak kan dat online. Anders bij de balie van het betreffende bedrijf. Er is hier geenszins sprake van monopolie. De ov- chipkaart wordt nu breed geaccepteerd bij vervoersmaatschappijen , zowel commercieële ( Arriva, Veolia ) als half- geprivatiseerde ( NS, Connection ) , als bij gemeentelijke vervoersbedrijven. Afschaffen van de Ov chipkaart zou commercieel gezien erg dom zijn , omdat nu 90% van de reizigers WEL een vervoersbewijs heeft. De extra meeropbrengsten van 'vergeten uit te checken' levert de vervoersmaatschappijen ook nog extra geld op.

Ha, die Josbogaard1; Sinds de Vrije Markt heilig is verklaard bemoeit De Politiek zich niet snel meer met dit soort zaken, dus je zult je eigen partij moeten oprichten.

er is ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid. iedereen heeft altijd de mond vol over de overheid die zich niet overal mee moet bemoeien (toch zeker als het een bemoeienis is die geld kost), maar als het negatief uitpakt, dan is het ineens wel weer een verantwoordelijkheid van de overheid. ik heb er geen probleem dat de overheid ruimte geeft voor eigen initiatief, maar ik zeur ook niet, als dat er toe leidt, dat ik soms mijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen. dat dwingt mij ook om scherp te blijven en over risico's na te denken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100