Wat denkt een kat over de mens en over hoe je eruit ziet?

Weet jij het antwoord?

/2500

We hebben geen communicatie met katten op dergelijk hoog nivo dat je dit kan beantwoorden

van de kat uit gezien is de mens een heel grote debiele zelfverzekerde kater, die zich weinig aantrekt van de grenzen van katten. hij duwt andere katten van hun plek en trekt zich niets aan van hun geurmarkeringen. als je pech hebt stoft hij je territorium af ;)

Bronnen:
stelling uit de tinley opleiding.

Ze vinden het vooral raar dat wij geen staart hebben ;)

Dit denkt de kat over de mens: "Ik hoop dat hij me eten geeft" Dit denkt de kat over hoe je eruit ziet: "Hij ziet eruit alsof hij mij eten gaat geven"

In de ethologie (onderzoek naar natuurlijk gedrag van dieren) wordt geleerd dat de grootste fout die je kunt maken is te interpreteren wat het dier denkt: ":hij vind mij erg leuk" is bijvoorbeeld een erg slechte waarneming i.t.t. de kat geeft een aantal kopjes tegen mijn been. Wat de reden van dat gedrag is kan onderzocht worden, maar het blijft gissen wat, hoe en of de kat ook erbij denkt. Wat betreft de waarneming kan je allerlei electrodes op de kat plaatsen en hersenactiviteit meten. Je kunt op die manier veel te weten komen over wat een kat waarneemt, maar nog steeds niet wat de kat "denkt". Ik kan me daarom ook niet wagen aan een beschouwing, maar als je wilt weten wat in mijn ogen de leukste bioloog van Nederland over katten schrijft moet je Midas Dekkers eens lezen. Toegevoegd na 3 minuten: In de bron ook een goed stukje van Dagmar van der Neut in Psychologie Magazine.

Bronnen:
http://www.animalfreedom.org/paginas/colum...
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken...

Volgens mij zien ze ons als grote lopende blikopeners, schoonmakers en butlers die bij hoge uitzondering een kat mogen aaien wanneer het hun uitkomt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100