wat is de echte doodsoorzaak van de dood van dinosaurusen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

aangezien zelfs de wetenschap het daar niet over eens is, is deze vraag natuurlijk nooit met zekerheid te betantwoorden. de globale wetenschap houdt aan dat het komt door die meteoriet inslag, maar er bestaan ook andere meningen. En eigenlijk weet niemand het echt zeker. Interessant misschien voor jou om te lezen:

Bronnen:
http://www.uni-versum.nl/dinos/

Ik dacht me te herinneren de inslag van een enorme meteoriet ergens in Amerika. Het stof veroorzaakte dat het donker werd over een lange tijd waardoor de temperatuur zakte. Ja en dan wordt het niet meer leuk.

het grootste deel vd dieren is gewoon verhongerd door gebrek aan eten.

Cybermen hadden een sterke bom geplaatst op een interstellair vrachtschip, welke gebruikt ging worden om de aarde te rammen en zo de mensheid uit te roeien. De Doctor en zijn toenmalige reisgenoten Tegan, Nyssa, en Adric waren gelukkig in staat om dit te voorkomen door met behulp van de TARDIS het vrachtschip een tijdssprong te doen maken naar 65 miljoen jaar geleden. Hierna is de impact alsnog doorgegaan, maar wij mensen hebben hier niets van gemerkt - de dinosaurussen die er toen waren des te meer. Deze actie heeft Adric het leven gekost.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Earthshock

Een meteoriet sloeg in en toen kwam er zoveel rook dat alle planten uitstierven. Als er geen planten meer zijn kunnen alle planteneters niet meer eten en gaan ze doodt. Daardoor hadden de vleeseters zoals de t-rex ook geen eten meer en gingen die ook doodt. En klaar toen waren er geen dino's meer. Kijk maar een tijd geleden vlogen er geen vliegtuigen meer, omdat die vulkaan was uitgebarsten. Die meteoriet was tientallen keer zo groot!

Was vorige week nog op de tv . De grote hoeveelheden voedsel wat zij nodig hadden om te overleven was niet meer voor handen .

Het ligt er maar net aan wat/wie je geloofd. Er zijn verschillende theorieën die de ronde doen. Die theorieen zijn weer bedacht door mensen die daarna het bewijsmateriaal gaan zoeken voor wat ze denken. De asteroid theorie van 65 miljoen jaar geleden door stof werd de wereld onbewoonbaar voor bijna alles wat leefde. Vulkanische activiteit die het zonlicht blokkeerde en zo leven onmogelijk maakt. Ook 65 miljoen jaar geleden. De ijstijd zou ook het leven onmogelijk gemaakt hebben. De dino's zouden zich niet hebben kunnen aanpassen aan het klimaat dat droger en heter werd. Toegevoegd na 1 minuut: oh en creationisme gelooft natuurlijk dat het door de vloed kwam.

Bronnen:
http://www.infowest.com/life/dinosaurs/extinct.htm

Nou ja, kijk, het is logisch natuurlijk. Altijd de dood oorzaak is de hartstilstand. Behalve bij de planten. Dan is de dood oorzaak teveel water of te weinig water. Maar dieren gaan door de hartstilstand.

Een veranderend klimaat is ook een belangrijke oorzaak waarom vele soorten dinosaurussen zijn uitgestorven. Sommige dinosaurussen waren gewoon om in een warm klimaat te leven en wanneer er een koude winter aanbrak stierven er veel soorten uit, en visa versa door de warmte droogde alles uit ook de rivieren zodat de dinosaurussen uitdroogden. Het was in die tijdsperiode heel wisselend klimaat over heelde wereld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100