hoe werken alle zintuigen samen?

zien horen proeven voelen ruiken, hoe werken ze samen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De zintuigen op zich werken niet samen. De zintuigen worden in de hersenen vertaalt naar reacties van het lichaam. Door natuurlijke groei van het lichaam kan het autonome reacties geven door het ene zintuig te activeren wanneer het andere zintuig een prikkel ontvangt, echter zijn ze allemaal voor hun eigen groep/type prikkels. De hersenen bepalen wat er gebeurt met de verschillende zintuigen. Immers, als je aan het voelen bent, ga je niet plotseling focussen met je ogen op een gebouw verder op. Dit bepaal jij via je hersenen. Daarentegen, wanneer je gehoor minder is (of je onbewust merkt dat geluid minder prikkels geven), geeft je lichaam/hersenen voorrang aan je zicht-zintuig (afstandswaarneming).

Ik heb geen antwoord,maar een opmerking. Als je geblinddoekt oude kaas eet bv., en iemand houdt een ui onder je neus, dan proef je ui! Dat is meer tegen- dan samenwerken.

Ze werken samen om jou in de illusie van de wereld te laten geloven... Door de zintuigen word je je gewaar dat er iets anders is dan alleen jezelf... Alle zintuigen komen samen in jouw bewustzijn en schetsen één deel van de werkelijkheid zoals jij die ervaart en jij twijfelt daar nooit aan. Ik neem aan dat je geen drugs gebruikt, maar als je die zou gebruiken zou je ooit kunnen meemaken dat je even gewoon niet gelooft in je eigen zintuigen... Kort gezegd, de zintuigen zijn de verbindingen van het materiële en het niet materiële. Je kunt alles voelen, maar niet hoe je eigen zintuigen werken, maar wel het resultaat daarvan... En voelen is relatief. Ik herinner me dat ik als klein kind aan mijn moeder vroeg hoe het kon dat als ik koude vingers heb de hand van mijn moeder warm aanvoelde en als ik mijn vingers in de diepvries afkoelde dezelfde hand van mijn moeder even daarna als warm kon ervaren. Dat was heel ingrijpend voor me, daarmee liet ik mezelf zien dat de zintuigen alleen maar relatief bewijs gaven en ze dus niet als thermometer kon gebruiken... Je weet misschien ook wel, dat als mensen een zintuig moeten afstaan, de andere gaan compenseren... misschien moet ik nu stoppen anders dwaal ik te ver af.. de groetjes...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100