Hoe voorkom je dat je wordt verdrukt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bedoel je in mensenmassa's zoals bij de Love Parade? Daar is eigenlijk maar één tip voor: zorg dat je weg blijft uit mensenmassa's. Als je toch in zo'n massa terecht komt, kijk dan goed om je heen waar de vluchtwegen zijn. Blijf alert en houd het hoofd koel. En vertrouw op je instinct: als het niet veilig lijkt voor jou, ga er dan niet in mee. Want zelfs al zou het wel veilig zijn, dan bestaat nog de kans dat je zelf paniekerig wordt en een onderdeel van het probleem wordt in plaat van een onderdeel van de oplossing.

Als je de situatie zoals pas gebeurt in Duisburg bedoelt, denk ik dat je het gewoon overkomt en niet voorkomt. Het helpt m.i. om niet in paniek te raken en te proberen op je benen te blijven staan. Verstand op nul en gestaag naar de uitgang, meegevoerd door de massa. Je hebt gewoon geen keus.

bedoel in een vol stadion of ergens waar veel mensen komen? ik blijf dichtbij de uitgang staan ik geloof dat het je lot is als zoiets gebeurd Toegevoegd na 56 seconden: bedoel"" je"' moet er staan

Door afstand te bewaren, vooral van situaties die je niet kunt overzien. Als je eenmaal door de situatie bent opgeslokt is er geen weg uit.

Door je niet in een menigte te begeven, lijkt me de enige optie.

Door sterk in jezelf te staan. Ken je sterktes en je zwakheden. Weet wie je bent en waar je voor staat. Als je het emotionele vlak bedoeld.

Heel flauw... Drink redbull, dat geeft je vleugels :) Om even serieus te zijn: ik en mijn partner zijn allang klaar met drukbezochte plekken. We kunnen er allebei niet zo tegen dat mensen "in onze cirkel komen". Alleen dat is al een vorm van verdrukking. G aniet naar drukbezochte plaatsen, en indien niet te voorkomen, dan bij de/een uitgang of vluchtweg in de buurt gaan staan/zitten.

Door aan Tai Chi of zelfs Kung Fu te doen, zodat je net als Jackie Chan zo tegen de muur omhoog kan rennen en springen.... dat zou moeten voorkomen dat je verdrukt wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100