Ik ga over 2 maanden naar spanje, kan ik daar de varkensgriep oplopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, daar is ook een geval bekend. Verder kan je het vrijwel overal oplopen. Ook hier in Nederland. Ik zou, vooral in en rond het vliegveld, een mondkapje op doen.

Zoals de situatie nu is lijkt me de kans heeeeeeeeel klein. Maar de vraag is hoe het zich de komende maanden gaat ontwikkelen en ik zag op t nieuws dat zelfs de epedimologen niet weten hoe en of het zich verder gaat verspreiden..

Die kans is wel aanwezig, maar ik schat in vrij klein. Als je op dit moment naar Spanje zou gaan lijkt me die kans heel erg klein met die ene melding, maar wie weet hoe de zaken er over 2 maanden voor staan. Ik zou me echter niet te druk maken, als het virus zich echt zo snel verspreidt heb je even veel kans om het in Spanje of in Nederland op te lopen, en dan maakt het dus niet meer uit waar je je bevindt.

Ja hoor... Maar misschien kun je eens naar de huisarts gaan en informeren naar bestreidende medicatie. Los van vaccinatie is behandeling nog steeds goed mogelijk wat ik begrepen heb uit de media... Je neemt de pil toch ook mee? Of denk je dat je, je 2 weken van alles kunt onthouden?

Dat kan maar het hoeft niet. We zullen op korte termijn (maand) weten of de varkensgriep een pandemie wordt of niet.

Ja, maar het kan ook in Groot-Brittannie en Mexico. En ik denk dat het binnen die twee maanden ook wel ergens in Nederland is. Ik zou mijn trip naar Spanje niet afzeggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100