welk land heet nog meer een eigen kleur? Zoals wij, ned oranje hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

België, de rode duivels Brazilië, de gele kanaries

Les bleus (Frankrijk)

Turkije rood en wit. Japan rood. Elk land gebruikt vaak de kleuren van hun vlag of een kleur dat in het verleden veel voorkwam en een betekenis heeft.

Australië geel en groen

italië heeft blauw.

Spanje geel met rood.

Duitsland wit en zwart, naast de gebruikelijke kleuren van de vlag.

Wat dacht je van het rood van de Engelsen, en het blauw van de Fransen? Alhoewel ik toch wel moet toegeven dat vrijwel geen enkel land ter wereld zo gefixeerd is op één kleur (en dan nog eens een kleur die niemand anders gebruikt)

Thailand is naar mijn weten het enige andere land waarbij het koningshuis een officiële kleur heeft die bij festiviteiten door miljoenen Thai wordt gedragen: geel. Net als Nederland heeft Thailand ook een vlag met rood, wit en blauw. Het nationale voetbalteam van Thailand is echter niet gekleed in het geel.

Ongelooflijk veel landen hebben een eigen kleur, eigenlijk te veel om op te noemen :) Gelukkig kun je met goed zoeken mooie links vinden, en die doorgeven als antwoord op een vraag :))) Komt tie :) http://tomwesteneng.nl/landen.html Er staat ook veelal bij, de nationale kleur, de nationale bloem/plant/boom, soms ook het nationale dier etc etc etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100