Wat gebeurt er in je lichaam als je een orgasme hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een orgasme bestaat uit een serie samentrekkingen van je bekkenbodemspieren. Je vagina, baarmoeder, anus en perineum trekken zich daardoor samen. Het zijn ritmische, snelle bewegingen van minder dan een tiende seconde. Hoe heviger je klaarkomt, hoe meer die golvende bewegingen zich over de rest van je lichaam verspreiden. Er is verschil tussen een clitoraal en een vaginaal orgasme. Een clitoraal orgasme bereik je door directe stimulatie van je klit: door te drukken, wrijven of likken aan het topje en het kapje van je clitoris. Een vaginaal orgasme, dus ook het G-plekorgasme, bereik je door druk op je G-plek, je vaginawand of je baarmoedermond. Een orgasme kan ook een combinatie van beide zijn.

Schijnt dat de hersenen dan een stof aanmaken en rondsturen door je lichaam die je een aangenaam gevoel geeft. Stof schijnt te lijken op stoffen die ook door de hersenen worden verdeeld als er bepaalde drugs worden gebruikt. Toepasselijke muziek bij dit antwoord: Love is a drug van Roxy Music.

Dan kom je klaar.

Een orgasme bij een man bestaat uit snelle ritmische samentrekking van de prostaat en de spieren bij de basis van de penis, waardoor het in de bijballen opgeslagen sperma via de urinebuis naar buiten wordt gestuwd. Voordat een vrouw een orgasme heeft wordt de vagina vochtig, en zwelt de clitoris op door een vergroting van de bloedstroom die in het sponsachtige weefsel van de clitoris wordt vastgehouden. Sommige vrouwen worden voor een orgasme rood over een groot deel van het lichaam, doordat de bloeddoorstroming van de huid toeneemt. Wanneer een vrouw dichtbij een orgasme komt, verdwijnt de clitoris in een huidplooi en de kleine schaamlippen worden donkerder van kleur. Aan het begin van het orgasme neemt de vagina 30% in omvang af, en wordt ook sterk doorbloed. De baarmoeder en de spieren trekken zich tijdens het orgasme ritmisch samen. Sommige vrouwen hebben een veel heviger orgasme wanneer de G-plek gestimuleerd wordt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Orgasme

Ik vertel dat alleen aan mijn geliefde... it blows my mind, myself and her away... (niet letterlijk, maar figuurlijk en niet definitief maar tijdelijk)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100