Wat is baileyisme?

Ik las wat vragen ober gebruikers voorwaarden. En wat wel en niet binnen richtlijnen valt.
http://m.goeievraag.nl/vraag/59753
bij het antwoord van Marleen zag ik staan baileyisme. Ik heb het opgezocht maar kan het woord of de betekenis niet vinden. Wat betekent dit. Is dit gv taal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is GV-taal. Bailey was een door veel mensen zeer gewaardeerde GV-deelnemer die uitblonk in het brengen van een booschap op een dusdanige manier dat het een vraag was die precies volgens de richtlijnen was. Enkele voorbeelden hiervan: * Hoe vertel je zoveel mogelijk mensen dat je zoon geboren is? * Kan het plaatsen van 25 kaarsjes op mijn taart brandgevaar opleveren? etc.

Marleen zelf zegt:hoe doe ik een mededeling aan GV in de vorm van een vraagt zodat iedereen weet wat voor bijzonders er aan de hand is en dat is dus precies wat Bailey deed om de regels te omzeilen

De term 'bailyisme' is inderdaad een beetje GV-jargon voor mensen die al wat langer meelopen en helaas is de term oorspronkelijk niet van mij. Een baily-isme is een vraag die zodanig gesteld is dat hij conform de richtlijnen NIET verwijderd kan worden, maar waarin eigenlijk iets anders wordt gedaan, namelijk een mededeling aan zo veel mogelijk GV-deelnemers. Voormalig deelneemster Baily kon dat als geen ander, en is er een paar keer schitterend mee weggekomen, onder andere om de geboorte van haar zoon mee aan te kondigen. Alle GV-ers wisten dat ze zwanger was, maar hier een mededeling doen kan nu eenmaal niet. Dat wist ze dus ongeevenaard creatief op te lossen. Het is honderd procent GV-taal. Net zoals het GGWT-effect ofwel geelgerande-watertor-effect dat optreedt als teveel gebruikers achter elkaar vragen over hetzelfde normaliter weinig interessante onderwerp gaan stellen. (Hoewel we dat inmiddels ook rustig een Justin Biebertje mogen gaan noemen). Het GGWT-effect is een soort terugkerend ludiek protest van de gebruikers tegen een overload aan té (veel) GV-onwaardige vragen. Zo is er na bijna anderhalf jaar GV al meer jargon, waaronder ook een woord als 'minkukels' valt (iemand die een ander doorlopend negatieve duimpjes uitdeelt zonder eerst kennis te nemen van de inhoud van het geschrevene, maar puur op de persoon).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100