Waarom liggen er zoveel (kleine) elastiekjes op straat?

Sinds ik foto's heb gezien van vogels die allerlei gekleurde elastiekjes gegeten hebben en daaraan gestorven zijn, raap ik de elastiekjes op van de straat.
Mijn vraag is: hoe komen al die elastiekjes op straat? Van wie zijn ze? Postbode-elastieken zijn van de postbode, maar al die kleine gewone gekleurde elastiekjes dan?
Wie heeft een antwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn heel veel sierraadjes voor jonge kinderen die gemaakt zijn met gekleurde elastiekjes. Dit zijn meestal ook wel elastiekjes van slechte kwaliteit die snel kapot gaan en dus verloren worden. Wel heel jammer voor de vogeltjes. Gek, dat mensen thuis zo goed zijn voor hun poes en hond en in de natuur NIET beseffen wat ze aanrichten. Ouders geven immers het goede voorbeeld?

Doordat die zogeheten Loom Bands een tijd een rage geweest zijn. Kinderen zaten er bij mooi weer buiten bandjes, sleutelhangers en dergelijke van te maken. Ik zie ze trouwens in mijn woonplaats helemaal niet meer. Het waren een tijd vooral lege slagroomspuitvullingen die op straat lagen, nu zijn het meer gebruikte ballonnen. En er komen de laatste maanden met name veel gebruikte mondkapjes op straat terecht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100