Wie weet wat dit voorwerp is?

Het lijkt op een wc rol houder met een hangertje eronder en iets dat lijkt op een kaarsenhouder erop. Er staat ML en Spain op.

Weet jij het antwoord?

/2500

VERTAALD uit het Russisch: Deurklopper Armatuur aan de voordeur van het huis. Het is zo ontworpen dat gasten die erop kloppen, de eigenaren informeren over hun aankomst en de noodzaak om de deur voor hen te openen. Het is gemaakt van metaal en heeft meestal de vorm van een ring die klopt op het metalen deel van de deurklopper dat aan de muur is bevestigd. Sommige oude kopieën van deurkloppers waren echte toegepaste kunstwerken en getuigden van de materiële situatie van de bewoners van het huis. Zoals wij tegenwoordig een buitenlamp hebben kon je vroeger een toortsje of kaarsje in de klopper steken. Grappig, dat de foto van de vraagsteller van dezelfde site komt als mijn antwoord.

Toegevoegd op 03 mei 2020 09:53: tekst
Bronnen:
https://yandex.com/images/search?rpt=image...

Jouw gedachte aan een kaarsenhouder zit in de goede richting: het is een middeleeuwse kandelaar. Jouw foto moet je een kwart slag naar rechts gedraaid zien. Om het stangetje zit wasdraad gerold en het uiteinde steekt door het bakje. Dat werd aangestoken en gaf licht. . . . Er bestaan ook moderne variaties op deze kandelaar. Hier bijvoorbeeld eentje die tachtig uur kan branden: https://i03.hsncdn.com/is/image/HomeShoppingNetwork/prodfull/candle-by-the-hour-80-hour-candle-green-mint-d-20140417153519747~7470023w.jpg

Toegevoegd op 05 mei 2020 19:12: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100