Hoe verwijder je een naaktslak binnen?

Heel makkelijk jaja, maar ik vind hem zo vies er uit zien en ik ga bijna over mijn nek. Hij zit binnen in de hal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

'Op alle slakken zout leggen' zeggen ze toch wel eens? Ik heb even voor je opgezocht dat dat zout dan met een naaktslak gaat doen.. enne.. het beest verschrompeld! Het dier wordt langzaam weggevreten door het zout. Nogal dieronvriendelijk dus. In onderstaand artikel staan 21 manieren om van de naaktslak af te komen. Dit artikel richt zich dan wel op de slakken buitenshuis, maar aan een tip als hieronder zul je toch ook zeker wel wat hebben. 'Eet een halve grapefruit of meloen leeg, leg de schil als een iglo in de tuin en snij er een stuk uit dat als deurtje dient. Slakken kruipen onder de schil en dan hoef je ze alleen nog maar op te rapen.' (onderstaande bron) Ik denk dat je dan de schil dicht kan knijpen (of de vorm er van te voren al een beetje inknijpen), zodat je het beest zonder dat je hem hoeft te zien zo in de schil in de vuilnisbak kan gooien. Bah vies bees... ik word er ook misselijk van. Veel succes!

neem een kartonnetje en een bakje zwiep m met t kartonnetje in het bakje en gooi m er in de tuin weer uit

gewoon oppakken met een stukje keukenpapier, en buitenzetten. of als je dat niet durft, voorzichtig iets onder 'm schuiven zodat je 'm niet hoeft aan te raken.

Gooi er wat zout over heen, Even wachte en met een keukenpapiertje weggooien

Pak even een diepvries of boterhamzakje, doe daar je hand in en dan kun je hem zo oppakken en naar buiten gooien, zonder je handen vies te maken. Succes ermee.

Ik moet er ook niet aan denken, bah. Vraag een buurman/buurvrouw lief om hem weg te halen en netjes buiten neer te zetten. Doodmaken (die slak, niet de buurman) vind ik niet nodig.

als je een lucifer doosje in huis hebt haal binnen doosje eruit en schuif met het buitendoosje de slak erin je ziet hem niet en zet je hem buiten neer in de tuin kan hij er weer uit kruipen

Ik had het laatst ook! Geen idee waar dat beest vandaan kwam, maar ik heb hem met de elektrische vliegenmepper geraakt en toen met wat keukenpapier gepakt en weggegooid. Vast heel dieronvriendelijk, maar ik maak ze zo snel mogelijk af: ze schijnen soms een bacterie bij zich te dragen die hersenvliesontsteking kan veroorzaken.

Bronnen:
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/52690/...

in een schoenendoos laten lopen,zo vaak gedaan

leeg wc rolletje... slakje opscheppen, buiten zetten, rolletje weggooien, klaar.

vraag de slak om naar buiten te gaan.

Met chop sticks.

Als je er echt misselijk van word, laat het dan even iemand anders doen. En als je het toch zelf wil doen doe het dan met een blaadje van buiten, en zet hem zo weer buiten terug, dan is het ook nog een beetje fijn voor de slak.

Pak een stuk karton of iets anders stevigs waar je de slak op kunt schuiven (evt met een ander stuk karton) en zet het beest ergens achterin je tuin. Als je niets doet moet je er alleen nog maar langer tegenaan kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100