Mag een huisbaas je er uitzetten omdat je de borg niet in 1 keer kan betalen?

Ik heb een appartement gehuurt via partikuliere huisbaas
ik zou de borg via sociale dienst regelen maar die hebben dat afgewesen
de huurbaas wil me er uitzetten omdat de borg niet is betaald terwijl ik wel een betalingsregeling wil treffen

Toegevoegd na 1 uur:
Ik had het zo kunnen regelen met de huurbaas dat ik de sleutels kreeg voor dat de brg betaald was omdat sociale dienst zou bijspringen. helaas wist ik niet dat sociale dienst uiteindelijk de aanvraag zou afwijzen

Weet jij het antwoord?

/2500

Hangt helemaal af van het contract dat jij ondertekend hebt.

Probleem dus, alleen als je er langer bent dan zes maanden heb je recht van spreken (via de rechter). Maar dat kost geld.

De huisbaas kan je er niet zomaar uitzetten. Daarvoor moet hij een juridische procedure starten. Maar die kan hij wel winnen. Het is dus zaak om snel om de tafel te gaan zitten met de verhuurder en het probleem te bespreken en mogelijke oplossingen aan te dragen. Doe dat bij voorkeur ook in de vorm van een brief (maak een kopie) die je de huurbaas kan overhandigen. Verder is het verstandig om juridisch advies in te winnen bij de sociale dienst. Ook al hebben ze je verzoek afgewezen, dat betekent nog niet dat ze je niet willen of kunnen adviseren. Volgens Sabine Boellaard-Roeters van Lennep (Advocaat): "Eén keer te laat betalen is nog geen verzuim. Twee of drie maanden huurachterstand of het regelmatig te laat betalen is dat wel. Dan is de tekortkoming in de meeste gevallen voldoende ernstig om de ontbinding te rechtvaardigen. Om ontbinding van het huurcontract te verkrijgen, zal de verhuurder naar de rechter moeten gaan. De rechter zal dan beoordelen of gelet op alle omstandigheden van het geval de tekortkoming ernstig genoeg is om een ontbinding te rechtvaardigen. De rechter heeft de bevoegdheid de huurder een zgn. "terme de grace" te geven om alsnog aan zijn verplichtingen te voldoen. De huurder krijgt dan van de rechter ten hoogste een maand om alsnog aan zijn verplichtingen te voldoen. " Zorg in iedere geval dat je zo snel mogelijk een betaling kan doen om erger te voorkomen.

Bronnen:
http://www.gmw.nl/weblog/huurachterstand-e...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100