Is deze tekst objectief of subjectief van aard? (Zie beschrijving)

Het gaat om de volgende tekst uit het AD. Ik kan de hele tekst hier niet plaatsen, vanwege de beperkte hoeveelheid tekens op. http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/2016007/2009/02/27/Al-vier-jaar-verwikkeld-in-juridische-strijd.dhtml


In de inleiding en de eerste alinea staan al subjectieve woorden als 'zelfs', 'al' en 'mooie'.
De docent van mijn zoon heeft echter aangegeven dat de tekst objectief is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dit is een objectieve tekst. Hoewel het gebruik van het woord 'al' in de titel wel een enigszins subjectief karakter heeft, is de hele tekst zelf een feitelijke weergave van de gang van zaken. De schrijver van het stuk laat zich niet zelf uit over het wel of niet terecht toewijzen van een VOG, maar citeert telkens de gedane uitingen van instanties en andere personen. Die zijn dan misschien zelf weer wel subjectief maar het gaat om het geschreven krantenartikel zelf en daar staat geen mening van de schrijver zelf in.

Subjectief, mijns inziens. Het artikel stuurt erop aan dat de krantenlezer de mening krijgt "hoe kan het toch dat deze man geen VOG krijgt". De reden voor de afwijzing door de enige bevoegde instantie wordt in een alinea vermeld terwijl voor de rest allerlei meningen van personen en instanties worden aangehaald die niets met het verstrekken van een VOG van doen hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100